Kirkekonsert Nidarosdomen

24. februar var i Trondheim og Nidarosdomen. Vi gledet oss utrolig mye til å få lov til å spille i en så storslått kirke. Konserten var et samarbeid mellom Hans Majestet Kongens Garde og Norges Musikkorps forbund. Nesten alle i musikktroppen har spilt i et skolekorps tilknyttet NMF, og vi håper at noen av de yngre korpsmedlemmene som var på konserten ble inspirert til å fortsette med musikk og til å søke gardemusikken senere.2U7A0281.2 (2).jpg

Fra v. musikkgardist Eliseussen-Skalle, musikkgardist Bugten og musikkgardist Sørebø.
Foto: Odd Henning Rinden

Etter en god natts søvn på Værnes tok vi bussen inn til Trondheim. Det var flere som aldri hadde vært i Nidarosdomen før og det var flere entusiastiske ansikter blant oss da vi kom inn og fikk se hvor vi skulle spille. Etter lydprøvene fikk vi muligheten til å gå ut i byen og se litt av Trondheim sentrum.

Klokka 1930 gikk vi på scenen under orgelpipene og møtte en fullsatt kirke. Et fast stykke i de fleste konsertene våre er Bruremarsj fra Lødingen. Majoren inviterte alle tidligere musikkgardister i publikum fram for å være med å synge. Nærmere 30 stykker kom opp og gjorde fremførelsen litt ekstra spesiell. Akustikken i det enorme kirkerommet gjorde konserten til en unik opplevelse for både publikum og oss. Vi kjente på følelsen av både respekt og takknemlighet for å få lov til å spille konsert i domen. Da kirkeklokkene begynte å ringe under fremførelsen av Jericho var stemningen magisk.

11-1

Med tidligere gardister under fremførelsen av Bruremarsj fra Lødingen. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen foto.

Under oppholdet i Trondheim bodde vi på Værnes militære leir. På leiren er det også stasjonert en gruppe amerikanske soldater. Disse var invitert til konserten og vi fikk anledning til å hilse på dem. Før konserten fikk de også en liten omvisning i kirken av sersjant 1.klasse Fairchild. De viste utrolig stor takknemlighet for at de fikk lov til å komme og høre på. Det er morsomt å kunne knytte bånd til soldater fra andre land gjennom tjenesten vår.

9-1

Musikkmajor Nilsen sammen med den amerikanske offiseren Oberst Ruud. Foto: Thomas Karlsen, Karlsen foto

Lørdag ettermiddag ankom vi Husebyleiren slitne, men med fantastiske minner vi tar med oss videre.

-Musikkgardist Hettasch

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s