Kirkekonsert på Røros

Torsdag 23.februar dro vi fra Rena til Røros for å holde en storbandkonsert og en kirkekonsert på kirkekonsertturneen vår. Begge arrangementene skjedde på Rørosmartnan. Det er en festival som har utviklet seg fra det årlige markedet som har blitt arrangert hvert år siden 1854. Mer enn 250 utstillere deltar på Rørosmartnan, og gatene fylles med boder og stands.  

Vi dro rett fra Rena leir og opp til Røros der første konsert for dagen var storbandkonserten i Martnashallen. Mens storbandet forberedte seg til konserten, fikk resten av korpset muligheten til å se seg rundt på Røros og oppleve martnan.

Dette var storbandet sin første offentlige konsert, og mange var derfor ekstra spente i forkant av konserten. Martnashallen var fylt med folk, og det hele var en positiv opplevelse både for musikantene i storbandet og publikum.

image1 (3).JPG

Foto: Musikkgardist Myrbakk

Den store folkemengden i gatene gjorde at det var lite plass til busser. Derfor måtte vi gå fra Martnashallen og opp til kirken etter konserten. For oss var det en morsom opplevelse å gå gjennom gatene og kjenne på stemningen under Rørosmartnan.  

13 (1).PNG 

På vei fra Martnashallen opp til Røros kirke. Foto: Musikkgardist Borlaug

Røros kirke er bygget i barokkstil på slutten av 1700-tallet. Kirkespiret rager ca 50 meter over bakken, og kirken er en av Norges største. Den store klangen i kirkerommet gjorde det spesielt fint å spille i kirken. Det var en storartet opplevelse å få spille for en fullsatt Røros kirke.

12-1

Røros kirke. Foto: Musikkgardist Myrbakk

13-1

Fra v. Musikkgardist Reppen, Musikkgardist Sætre og MusikkgardistDagvsik
Foto: Magne Idar Bakken

14-1

Musikkgardist Marøy.
Foto: Magne Idar Bakken

-Musikkgardist Rinden

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s