Kirkekonsert Åmot Kirke, Rena

Onsdag 22. februar la vi ut på kirkekonsertturne. Dette var for mange i musikktroppen et av flere musikalske høydepunkter i konsertsesongen. Første stopp på turneen var Åmot kirke på Rena. Kirken ble vigslet i 1902, og er bygget utelukkende av laftet tømmer, noe som er uvanlig for kirker. Dette var første gang gardemusikken spilte i Åmot kirke.  

Under oppholdet på Rena bodde vi på Rena leir. Leiren er Forsvarets nyeste militærleir og huser blant annet Hærens befalsskole og Telemarksbataljonen. Byggene i leiren inneholder mye treverk som, i likhet med kirken, gjenspeiler Renas historie innenfor tømmerfløting. Etter etablering på Rena leir, ble vi fraktet til kirken for rigging og lydprøver.

Repertoaret på kirkekonsertene skilte seg noe fra andre konserter. På kirkekonsertene spilte vi hovedsakelig rolig musikk og klassisk musikk, noe vi håper ga en ny og rørende opplevelse for vårt publikum.

img_1640

Foto: Musikkgardist Hjellup

Et av de nye stykkene var “Gjendines bådnlåt”, hvor musikkmajoren spilte bukkehorn og musikkgardist Ingrid Berg sang. Før fremførelsen forklarte majoren historien om Gjendine og hvordan hun imponerte Edvard Grieg med denne sangen. Plutselig ble han avbrutt av en eldre dame i publikum som kunne fortelle at hun kjente Gjendine. Dette utrolige sammentreffet var høyst uventet og kommer neppe til å bli glemt i nærmeste fremtid.

Konserten ble møtt med god respons fra publikum, og vi så fram til å fortsette turneen i Røros kirke og i Nidarosdomen.

-Musikkgardist Bu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s