Møt 4 drillgardister

Mitt navn er Simen Brown Olesrud og er 21 år gammel.

Før førstegangstjenesten fullførte jeg 2 år som lærling og fikk fagbrev som tømrer (snekker). Jeg søkte drilltropp i utgangspunktet for å utfordre meg selv. Jeg fikk mye informasjon fra tidligere drillgardister om at dette var et utrolig minnerikt år med store og små utfordringer. Et år i denne tjenesten var noe som ga deg noe «ekstra». Tanken på å skulle representere noe mer enn meg selv er noe jeg syntes er verdt å bruke et år i mitt liv på.

Etter førstegangstjenesten vil jeg fortsette å jobbe som tømrer og få mye erfaring og bli dyktig i det jeg gjør. Noe som jeg syntes har vært mest interessant hittil i tjenesten er det å se hvor mye en person kan oppnå ved å legge nok innsats i det. Fra å stå opp og trene grunnleggende SLO i Gardehall på Husby, til å opptre foran over 1000 mennesker i Oslo konserthus.

Vi har jo allerede hatt nesten hatt 4 måneder tjeneste frem til nå, med mange fine opplevelser og prøvelser som tropp, sammen. Dette er noe jeg er stolt over å ha gjennomført så langt. Men den tiden jeg nå har foran meg ser jeg virkelig frem til. Det å skulle fremføre det vi som tropp og kompani har trent på så lenge, kommer til å bli utrolig stort og en opplevelse for livet.

cof
Drillgardist Simen Brown Olesrud

Jeg heter Erik Nilsen og er 19 år gammel.

Før førstegangstjenesten gikk jeg studiespesialiserende på Vågsbygd Videregående Skole. På fritiden spilte jeg mye fotball. Jeg valgte å søke meg inn i Drilltropp fordi jeg hadde sett tidligere kontingenter på TV, og syntes det så utrolig kult ut. I tillegg så jeg på det som en skikkelig utfordring og noe helt annet enn det jeg hadde gjort tidligere.

Etter førstegangstjenesten skal jeg studere medisin i Oslo og flytte sammen med kjæresten, noe som forhåpentligvis også blir veldig spennende.

Det mest interessante med tjenesten til nå har vært å se hvor mye man faktisk kan få til med mye trening og god oppfølging. I tillegg har de fleste av oss oppdaget at vi har mye å gå på, selv om vi kan føle oss veldig tunge etter en lang dag.

Videre ser jeg frem til å lære inn resten av Oladrillen og fortsette å være en del av en sammensveiset tropp. Også ser jeg frem til Gardesjefens inspeksjon og 17.mai som heller ikke er så altfor lenge til.

edf
Drillgardist Erik Nilsen

Mitt navn er August Sebulonsen og er 19 år gammel.

Før førstegangstjenesten drev jeg mye med politikk og idrett, hovedsaklig fotball.

Grunnen til at jeg søkte meg inn til Drilltropp var fordi jeg hadde lyst på en litt annerledes tjeneste, og da var drilltroppen et naturlig valg. Drilltroppen byr ikke bare på SLO og lange dager, men også en hel del reising, som jeg setter pris på, ettersom jeg liker å oppleve og se nye steder.

Per nå trives jeg veldig godt i Forsvaret, og kunne godt tenkt med å fortsette her. Om jeg verver meg eller utdanner meg gjennom Forsvaret er jeg ikke sikker på, men at jeg blir i Forsvaret er jeg temmelig sikker på.

Det jeg syntes har vært mest interessant hittil i tjenesten er det å vise frem alt vi har terpet på dag ut og dag inn siden innrykk fremover et hundretall mennesker, og i etterkant få positive tilbakemeldinger var en spesiell og god følelse. Det var et bevis på at all innsatsen og dedikasjonen disse gutta og jeg har lagt ned var absolutt verdt det. Noe jeg også finner interessant og veldig fint i det samholdet som er i Drilltroppen, det gjør hverdagen så mye bedre når du trives i troppen.

Nå ser jeg bare frem til flere treningstimer med gutta slik at årets Drilltropp viser frem et produkt i verdensklasse når drillsesongen kommer.

edf
Drillgardist August Sebulonsen

Mitt navn er Adrian Barstad Aspli 19

Gikk studiespesialiserende med realfag. Jobbet som telefonselger fram til innrykk.

Jeg søkte egentlig ikke drilltroppen, men med flere tilfeldigheter endte jeg opp på intervju. Jeg bestemte meg for at jeg ønsket å bli med til Huseby for å prøve.

Jeg drar direkte til Bodø for å studere havbruksdrift og ledelse etter tjenesten.

Festkonserten og festkonsertturnéen har nok vært det mest interessante i tjenesten hittil. Selv om jeg og vi har hatt mange andre fine øyeblikk. Jeg ser frem til å lære resten av drillprogrammet og å vise frem dette til publikum for første gang i April. 17.mai, Malmö, Basel og ikke minst norgesturné blir nok også veldig veldig bra!

cof
Drillgardist Adrian Barstad Aspli

Skrevet av drillgardist Olesrud, Drillgardist Nilsen, Drillgardist Sebulonsen og Drillgardist Aspli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s