Festkonsertturné

16402181_10209013789921985_454771717_n
Den storslåtte salen i Stavanger konserthus. Foto: Musikkgardist Kamara
Festkonserten i Oslo konserthus var som nevnt en heidundranes suksess. Dirigent Eldar Nilsen har lenge skjønt at markedet for slike konserter er større også utenfor hovedstaden. Derfor har kompaniet for første gang tatt den årlige festkonserten med ut av Oslo. Tidlig fredag morgen satt vi oss på bussene klare for turné med konsert til Kilden Konserthus i Kristiansand og konserthuset i Stavanger. Det var utrolig stas å få lov til å vise fram det vi har jobbet med siden oktober i to så storslåtte konserthus. Det er viktig for oss å få opptre og gi gode konsertopplevelser til folk i hele Norge og gjennom denne konsertturnéen nådde vi ut til et enda større publikum. 
For dirigenten har det å legge ut på en slik turné lenge vært en drøm. «Hadde jeg for 12 år siden sagt at vi skulle dra på festkonsertturné til noen av Sør-Norges flotteste konserthus hadde folk trodd jeg var gal. Dette er meget stort for meg som dirigent!». Vi er glad Eldars drøm har gått i oppfyllelse og minst like glad for å få hatt vært med på det. Vi håper han har startet en ny tradisjon senere kontingenter kan fortsette.

Først ut var Kilden i Kristiansand. Det lå en ekstra spenning over det å tenke på at vi skulle utføre to like gode, om ikke bedre konserter enn i Oslo. Da vi ankom Kilden Konserthus, var fokuset på å rigge scenen, samt de siste musikalske forberedelsene. For signal var fokuset på å få klargjort innmarsj og utmarsj. Slik signal alltid gjør før konserter. Drilltroppen brukte tiden til å gjøre en siste finpuss på sin drill til fremførelsen av «Farvel til en Slavisk Kvinne».

Forberedelsesukene i forveien var hektiske, men samtidig hadde vi energien og det mentale overskuddet til å holde fokus og prestere. Vi følte oss godt forberedt og hadde kontroll på oppdraget. Denne tryggheten var mye av grunnen til at konsertene ble så vellykket.

16467029_10209013775681629_1671827141_n
Lydprøve i Stavanger konserthus. Foto: Musikkgardist Kamara
Etter konsertene ble vi mottatt av respektive representanter. Sjefen for Kilden Konserthus og Fylkesmannen i Rogaland. De var veldig imponert av innsatsen vi gjorde.  De viste stor takknemlighet for at vi tok med oss Festkonserten med videre til dem. Fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa mente vi hadde gitt innbyggerne i Stavanger det lille ekstra som gjør at hverdagen blir lettere å takle: «øyeblikk man kan klistre opp som forgylte glansbilder». Det var ord som varmet våre hjerter.

Fylkesmann Kleppa insisterte på å få møte kompaniet etter konserten. Foto: C. Filberg

Å dra på en slik turné gir oss en unik mulighet til å oppleve, se og lære om det flotte landet vårt. Da vi var i Stavanger ble det blant annet satt av tid til å besøke et av Norges nasjonalmonumenter, Sverd i Fjell.

16402368_10209013761361271_1642023845_n
Sverd i Fjell. Foto Musikkgardist Myrbakk
Dette var første gang hele kompaniet reiste på oppdrag ut av leir over flere dager med lange bussturer og overnatting på andre militærleirer. For mange føltes det litt utfordrende å opprettholde de gode rutinene slik som hjemme på Huseby leir, men det ble løst på en god måte. Vi gleder oss allerede til neste reise.

16443206_10209013785121865_896525577_n
Orden i hvileområdet. Foto: Musikkgardist Hettasch
Det som kanskje gjorde mest inntrykk på oss i etterkant av turnéen var at sjefen Hæren (tidligere GIH) tok seg tid til å besøk Huseby ene og alene for å takke for konserten vi hadde i Oslo konserthus. Han la særlig vekt på viktigheten av arbeidet vi gjør som representanter for ikke bare Garden, men også Hæren og hele det norske forsvaret.

16443211_10209013786961911_657179613_n
Hærens sjef, generealmajor Odin Johannesen taler til kompaniet i Musikksal. Foto: C. Filberg

En kommentar om “Festkonsertturné

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s