Generalinspeksjon og Minitattoo i Perth

Natt til fredag fant Edinburgh Military Tattoo’s Got Talent sted, og sparket i gang en handlingsfylt helg. Forskjellige aktører i tattooen bidro med dommere og underholdende show, og det var vår egen Drillgardist Tronstad som vant med sine sjongleringsferdigheter. Da vi hadde tidlig innpassering rakk vi ikke kåring eller premieutdelingen, så kompanisjef fikk bekreftet dagen etter det vi alle håpet og forventet. Premien var en ekslusiv t-skjorte med tattoo-logo, og en staselig flaske med gin.29036251092_36f3c3c2e8_o.jpg

Lørdag ettermiddag kom Generalinspektør for Hæren (GIH), Generalmajor Odin Johannessen, og inspiserte oss og forlegningen vår her i Edinburgh. Han fikk blant annet se hvordan signaltrommisene bandt trommene og fikk høre om signaltrommens historie. GiH snakket med underholdningsbandet vårt og om musikken de spiller, vedlikehold av uniformer og våpen/instrumenter. Han fikk også se enkeltrommene vi bor på, og fikk en forståelse for kravene vi stiller i kp3, hva romorden og materiellkontroll angår.  Vi har siden fått høre at generalmajoren  var fornøyd etter inspeksjonen, og vi fikk senere høre skryt om drillprestasjonen han så samme kveld.
Her er en kort videosnutt av lørdagen vår // PIO-seksjonen HMKG

Morgenen etter reiste drillblokka utenfor Edinburgh, for å delta på minitattoo i Perth. Sammen med noen andre aktører gikk vi en liten parade og hadde drilloppvisning.

Minitattoo i Perth // Photos by Mi Perthshire

Etter retur til campus var det duket for norsk aften, et selskap arrangert av Kp3 for både familie, gardeveteraner, vip’er(viktige personer i forsvaret) og andre gjester fra tattooen. Gardistene selv stilte som servitører og stod for musikk og underholdning, og det ble servert god norsk mat og drikke ut hele ettermiddagen. Gjestene så ut til å kose seg, og Gardesjefen holdt tale der han skrøt av oss og arbeidet vårt.

– Gardist Høgberg og Myrene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s