3. Gardekompani på Norsk Militær Tattoo 2016

Picture 149Mai har så langt vært en travel måned for kompaniet, med titalls omfattende oppdrag ute og innendørs, og det hele toppes av med Norsk Militær Tattoo som går av stabelen torsdag 26. og avslutter søndag 29. mai.  Drill- og musikkgardistene har jobbet målrettet mot denne tattooen, hver holdt, skritt og vending skal sitte i ryggmargen. Det skal sies at vi er litt ekstra nervøse og spente siden vi nå skal opptre på «hjemmebane» i Oslo Spektrum, men det er en utfordring vi tar på strak arm!

Picture 059Picture 060Picture 061Picture 062 Innøving av drillen har foregått i både sol og regn, sent og tidlig.

Drilloppvisningene begynner på torsdag med en tattooparade i Oslo sentrum, men HMKG benytter hele uken på forberedelser og innøving av det nye drillprogrammet i Oslo Spektrum. I motsetning til Oladrill skal en tattoodrill kun være 10 min lang, dermed har vi ikke med midtparti eller trommestunt på Norsk Militær Tattoo i år. Som plaster på såret har drillbefalet lagt til noen spennende elementer i drillen som ikke har blitt gjort før.

Picture 188Picture 164Picture 180Picture 172Drilltrening i Oslo Spektrum gjør det mulig for kompaniet å planlegge bedre og løse eventuelle utfordringer før tattooen vises for publikum

Den største utfordringen vi støtte på var atter en gang å marsjere på nytt terreng. Gulvet var glattere enn noensinne, og i de første timene var det mange av oss som sklei under trening. Heldigvis har vi blitt mer vante til gulvet, og to dager har vi blitt flinkere til å holde oss på beina. Øvelsene har også fungert som lydprøve for korpset.

Picture 153Major Nilsen dirigerer HMKG musikkorps og Oslo Filharmoniske kor på spektrum scene

Picture 163

HMKG Musikk og drill gir sitt aller beste for å imponere både publikum, andre aktører og ikke minst oss selv, på Norsk Militær Tattoo 2016.
Ytterligere informasjon om tattooen finner du her.

normiltattoo

– Gardist Kjeldsberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s