Grunnlovsfeiringen 17. Mai

ovis

Kompaniet har alltid hatt stor glede av 17.mai, og i år var det intet unntak. En uke i forveien startet forberedelsene, med målrettet trening i blant annet oladrill, gatedrill og vals. Vi hadde allerede marsjert flere vaktparader ukene i forveien. Det skulle komme godt til nytte ettersom paradesko og føtter ble mer samkjørte. Ruta opp til Karl Johans Gate var kjent, men på denne store dagen skulle vi også gå en gatedrill. Gatedrillen består av drilltropp sin egendel og vals, hvor gardistene i drilltroppen selv byr opp til dans med publikum. I forkant av gatedrillen på Karl Johan var Kp3 også med på å overvære kransenedleggelse ved 7.juni-plassen og ved Oberst Krebs grav ved Krist Kirkegård, to ærefulle oppdrag som vekket stolte og patriotiske følelser hos oss på den betydningsfulle dagen.

HMKG_8 mai_Brendefur_2 Drillgardister overværer sermoni // Marthe Brendefur

Direkte etter kransenedleggelsen forflyttet vi oss ned til Youngstorget. Vi stod på blokk klar til å gå sjarmørettappen vår langs Karl Johan. Da vi kom over Egertorget og kunne se folket som ventet på oss var det deilig å være gardist i kp3. Vi tok oss tid til å stoppe utenfor Grand Hotel for en liten drilloppvisning. Vi holdtet så foran Universitetsplassen. Midt i den brusende folkemengden gikk drillen akkurat som den skulle. Hele kompaniet er stolt over årets trommestunt, da det er selv skrevet av musikktroppens slagverkere, og da det gav enormt positiv respons fra publikum ble vi alle takknemlige og kry. Drillens finale var unik for Grunnlovsfeiringen, nemlig drilltroppens vals med publikum.

fossnes
Drillgardist Fossnes i vals med publikummer // Gardist Kalvik

 Det å danse vals på direktesendt tv etter bare noen få timer med instruksjon i faget var en utfordring som drilltropp løste med elegans og entusiasme. Ivrige musikkgardister som kunne danse hadde villig lært bort sine kunster til drillgardistene uka før. Etter valsen marsjerte vi ut til Norge i Rødt, Hvitt og Blått, tradisjonen tro. Vi marsjerte så bort til Akerhus festning for en nødvendig og velfortjent pause før barnetoget stod for tur. Drill returnerte til leir for å forberede oladrillen som var i vente.

trommestunt
Trommestunt framvises i gatedrill // Gardist Kalvik

13217589_10153743086593722_7842794976508355341_ooppmarsj etter gatedrill
Oppmarsj etter gatedrill // Gardist Kalvik

Kl. 13:00 marsjerte Musikktroppen fra Akerhus festning og gjennom Kirkegata. Vi holdtet i vente på vår tur til å gå inn i barnetoget. Barnetoget var helt spesielt. Å gå bakerst i et tog med så mange, hvor folk feirer og jubler til hver holdt og tone du spiller var noe helt utenom det vanlige. Toget gikk også mye saktere enn hva vi er vante til, så å holde ut fysisk og i tillegg holde sluttet orden ved like ble en utfordring, men oppdraget ble i alt løst på en god måte vi kan se tilbake på med stolthet. Foran slottet spilte og sang vi kongesangen for kongefamilien som stod på balkongen. Stemningen i bussen tilbake til leir var til å ta og føle på.

13254643_10153743086978722_6890088183108740389_o

Tilbake på leir hadde det samlet seg tusenvis av tilskuere. Blant dem var bunadkledde barnefamilier, eksgardister, turister, veteraner, soldater og ikke minst venner og familie. Det rene kaoset i den svært så uhomogene folkemengden er noe av det som gjør Grunnlovsfeiringen helt spesiell for gardister, og mye av grunnen til at dette er noe hver kontigent ser frem til når de skal inn i musikk- og drilltroppen. Før vår opptreden på Huseby leir gikk Huseby Skolekorps sin egen drill på x-plass, et stort åpent område i sentrum av leiren, der vi har trent i de siste månedene og kommer til å fortsette å trene ut tjenesten. Etter skolekorpset gikk 3. Gardekompani en full oladrill som markerte en flott avslutning på dagen. Dette var den første av flere drilloppvisninger kompaniet skal ha «hjemme» på Huseby, på vår kjære x-plass. Neste blir på Gardens Dag, 12. juni.bølgenDrill framfører stilledel på x-plass i Huseby leir. // Gardist Kalvik

13198548_10153743087893722_2688703500438413727_oÅrets solodriller, drillgardist Sørensen // Gardist Kalvik

 

Skrevet av Gardist Høgberg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s