Festet blikk mot 17. Mai

Sola skinner på en klar himmel og termometeret på lagsrommet i Huseby leir viser i overkant av 20 varmegrader utenfor. Før drilltrening må man smøre seg for å unngå å bli brent, og den vedvarende eimen av solkrem vekker minner hos mange fra turen “Down Under”. Nei, det er ikke juli og midt på sommeren enda, vi er faktisk bare knapt halvveis ute i mai, tiden der vi lar barna stå i fokus. Musikktroppen har som tradisjon å besøke sykehus i Oslo de første ukene i mai, for det er ikke alle som er heldige nok til å kunne gå i tog på Grunnlovsdagen. De årlige sykehusbesøkene i er en lang tradisjon som skal sørge for at 17. Mai-stemningen spres til hele befolkningen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI anledning dette og andre arrangement, pleier musikktropp også å lage et moroprogram for barnehagebarn. Årets morospill har i tillegg fått et ærefullt oppdrag, det skal vises fram for kongefamilien og over 1500 barn i slottsparken senere i sommer, og derfor vi har derfor gitt en ekstra stor innsats på scenebygging, kulisser og kostymer. Uten å røpe for mye kan det avsløres at morospillet i år handler om kjente eventyrfigurer, en konge og en dronning som mangler 17. Mai-stemning i landet, og en gardist som er villig til å gå langt for å hjelpe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAGardist Taksdal i hovedrollen som “Gardisten”.

“Det blir dumt å si til dere at fremover har dere dårlig tid, for årets kontingent har egentlig aldri hatt god tid”, lød det fra befal da vi presenterte vår idé for skuespillet. Scene måtte bygges, kostymer skulle sys, kulisser lages, og ikke minst måtte flere timer og fridager brukes på gjennomlesning av manus, prøver og arbeid med lyd. Det var utrolig mye som skulle gjøres, og det var lett å føle seg overveldet når man sto ovenfor et såpass krevende prosjekt. Likevel, etter å ha brukt flere dugnadstimer, samt hele kristi himmelfartsdag, falt det hele etterhvert på plass.

20160509_174000OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter en generalprøve for resten av kompaniet dro vi ut til de forskjellige sykehusene og framførte morospillet, og siden vi fulgte et tett tidskjema ble vi nødt til å improvisere og finne smarte, raske løsninger på sceneoppsett på de forskjellige stedene. Da er det greit å ha ekstra mannskap, og resten av musikktropp stilte villig opp for å hjelpe til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå en av framføringene måtte bakvegen støttes opp manuelt under hele framføringen. Gardist Tofting (i front) og Gardist Qvam (bak) var blant de som fikk denne oppgaven.

Neste dag var det tid for Barnas Dag i Huseby leir, et arrangement hvor Garden inviterer titalls barnehager i Oslo til en drilloppvisning inne på leiren. Etter å ha hentet ungene i en kort oppmarsj langs Gamle Hovsetervei, gikk vi deretter en full drilloppvisning i leiren. Til slutt fremførte vi morospillet, og denne gangen hadde vi tid til å sette opp den fulle scenen, slik at vi fikk vist den frem i all sin prakt. Hele scenen og alle kulissene er bygget og malt innad i musikktroppen, og vi var vel fornøyde med resultatet av mye dugnadsarbeid utover normal tjenestetid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAFlotte foto av moroprogrammet er tatt av Gardist Dahlberg (venstre)

Ellers har kompaniet nå gått sin første vaktparade med Oladrill foran slottet. Marsjering er tungt, men å marsjere opp slottsbakken er en stor utfordring. Ikke bare er det fysisk krevende å gå opp en bakke, vi må også spille og drille riktig, holde rett holdning og riktige avstander til sidemenn, i tillegg til at det er ekstra vanskelig å marsjere og gjøre vendinger på grus. Til tross for alt dette var det likevel ekstra stas å kunne gå drillen med slottet som bakteppe. Se video av vaktparadedrillen på Slottsplassen her.

13224147_10156893655045494_628372097_oSamme helg gikk vi også en drilloppvisning på Akershus festning i anledning frigjørings- og veterandagen 8. mai, her med mange av de samme utfordringene med grusunderlaget.

1IMG_5941I mai har vi også påbegynt sanitetsutdanningen vår, sanitet nivå 2, og etter to lange dager i gardehallen iført stridsvest er vi nå litt bedre rustet dersom vi skulle komme over ulykker i både det sivile og militære liv. Utdanningen fortsetter gjennom mai og juni og er et omfattende førstehjelpskurs som er obligatorisk for alle med seks måneders førstegangstjeneste eller mer.

Avslutningsvis har trommegruppa ferdigstilt årets trommestunt, og debuterte med det på Lillehammerreveljen. Her har mange timers arbeid gått med, både i og utenfor tjeneste. Iløpet av usedvanlig kort tid i en hektisk periode har vi likevel klart å sette sammen et trommestunt som holder seg til den klassiske suksessformelen gardetrommisene er kjent for, samtidig som vi også prøver noe nytt. Her har vi blitt inspirert av blant annet Top Secret Drum Corps fra Sveits, som vi var heldige nok til å møte i Australia.

12986690_10208770941288278_837411334_o

– Gardist Schjølberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s