Drillsesongen er i gang!

Etter syv måneder med hard trening, en tattoo, to oppstillinger, to stafetter og titalls andre oppdrag har drillsesongen offisielt fått grønt lys! For drilltroppen er dette en stor milepæl siden det er nå tid for å vise seg fram for folket.drillpicsjt bjørnebekk instruererLike etter at kompaniet ankom Huseby leir etter to ukers hard tattoo i Australia og New Zealand, var det så å si rett inn i gardehall og starte innlæreing av Ola-drillen. Det var mye nytt som skulle læres, men også noen elementer fra forrige drill skulle settes inn.

fitenerrskummel shittungtGjennom motivasjon, god innsats og ikke minst gode instruktører klarte vi å bli ferdig med drillen til Gardesjefens evaluering. Man kunne kjenne at stemningen i troppen var ganske spent siden alle viste at evalueringen var startskuddet på årets drillsesong og sesongens første oppdrag, Lillehammerreveljen, var like rundt hjørnet.

Under evalueringen var også de andre kompaniene i Garden samlet i Gardehall for å overvære drillen, som ut i fra tilbakemeldingene å dømme hadde vært underholdende og teknisk imponerende. Dagen etter evaluering bar det av gårde til Lillehammer for å vise fram Oladrillen for første gang for publikum utenfor leir. Vi pakket bussen full xav paradeeffekter, instrumenter og våpen og satte kursen mot Jørstadmoen hvor vi skulle overnatte under oppholdet. Etter å ha fått en liten rundtur på Jørstadmoen lastet musikk videre på buss for å spille med Forsvarets stabsmusikkorps. Drill benyttet dagen til å pusse sko, presse og stryke på paradeuniformen, og få tatt seg noe etterlengtet hvile før det store oppdraget som skulle komme.

Neste dag smurte vi lunsj og reiste opp til Håkons Hall, der opptredenen skulle foregå. Når vi skal gå en drill i nye arenaer tar vi oss som oftest tid til å trene og bli kjent med terrenget vi skal gå på, og få bedre oversikt over hallen. Vi øvde på Oladrillen del for del og senere på de delene vi skulle gjøre sammen med de andre aktørene. 

20160430_11151220160430_11151720160430_11150920160430_111604Vi hadde planlagt en liten oppmarsj i Lillehammer sentrum før reveljen, men det ble dessverre avlyst på grunn av dårlig vær. Det betød at vi fikk bedre tid til å slappe av og utføre de siste små detaljene som gjenstod av puss og press på paradeuniform.

Da det endelig ble klart for 3. gardekompani å innta gulvet og utføre jobben, kunne man kjenne at det kriblet av spenning i kroppen. Så kom kommandoen; ”Fremad… Marsj!” og vi var i gang. Sett bort fra noen få personlige feil var alle i kompaniet veldig fornøyde med gjennomføringen.
Etter utført oppdrag bar det hjem igjen, og vi ankom leir natt til søndag kl 00.30. Her kan du se video av HMKG på Lillehammerreveljen.

20160430_19451320160430_195636

13100907_10154233858570530_3606783906332416043_n

22. april var det klart for årets første leirstafett og begge troppene stilte med det sterkeste laget de kunne bygge i hver tropp. For drill var dette muligheten vår til å ta revansj på skarpskytter og patruljetroppen i Kp5, som tok vandrepokalen fra drill under forrige leirstafett i fjor høst. Den ble holdt mens vi var aspiranter, den gang endte vi på 5. plass med ett minutt bak vinnerlaget. Men i år var viljestyrken og hungeren etter gull enda større! Vi skulle ta pokalen hjem igjen til kuben vår!

treningpushkjør på guttadrilltreningdrilltrdrill etter trening

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dessverre nådde vi ikke helt opp til topp denne gangen heller. Tittelforsvarerne i Kp5 berget førsteplassen atter en gang, mens drilltropp forbedret tid og resultat fra fjoråret, og endte nå på 2. plass, med 30 sekunder bak vinnerlaget. Alt i alt var vi storfornøyde med en andreplass bak skarpskytter og patruljetroppen, og vi setter vår til at neste års drillkontigent returnerer pokalen til sin rettmessige plass på kuben vår!

– Gardist Reite

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s