Kompaniet inntar gatene

De siste ukene har vært meget innholdsrike, med vaktparader i Oslo sentrum, Ridderrennet på Beitostølen, leirstafett, konserter, og viktigst av alt er innøving av årets Oladrill, som skal være klar til å vises for Gardesjef og publikum på Lillehammerreveljen. I tillegg øver også musikktropp på en fellesdrill med Norske Gardeveteraners Drillkontingent (NGD), som skal vises frem på Gardens Dag 12. Juni. NGD består av tidligere gardister fra både musikk- og drilltropp, og deltar på arrangementer som Gardens Dag og Kongens Inspeksjon med inneværende kontigent.

10171016_10153430944718722_6909507727408838708_n
NGD marsjerer på annenhver rekke sammen med fjorårets musikktroppkontingent langs Karl Johan. Veteranene benytter gardelua i stedet for paradehatt men er ellers ganske likt uniformert.

Oladrill er en 25 minutter lang drill med flere elementer: Innmarsj, drilltropp egendel, musikktropp egendel, stilledel, der drilltroppen viser sin evne til å marsjere og drille uten musikk, så fellesdrill, etterfulgt av et trommestunt som tradisjonen tro er selvskrevet og egenkoreografert av trommeslagerne i signal- og hovedkorps. Videre drilles det til Gammel jegermarsj og oppvisningen avslutter med tappenstrek. SLO-øktene i disse ukene har for det meste gått til å øve på Oladrillen.

13062757_1001382036576274_443414402_o
Allikevel har vi hatt noe tid til annen tjeneste også. 18 april reiste hele musikktropp til NRKs studio på Marienlyst for å spille inn radiokonsert. Her fikk vi først en omvisning hvor vi lærte om NRKs historie og utformingen av opptaksrommene før vi rigget opp til lydprøver. Resten av dagen ble benyttet til gjennomkjøringer og lydprøver. Dan Børge Akerø tok seg også turen innom, og som tidligere gardemusiker selv fikk han nå brynet seg på å dirigere gardemusikken.

IMG_4875 copy
Selve konserten var i et helt annet format enn noen av oss var vante til. Ettersom dette var en radiokonsert som ikke var direktesendt tok vi opp flere stykker og småpartier på nytt, for det nytter tross alt ikke å sende noe vi ikke er fornøyde med på radio. Det ble derfor en sen kveld for musikktroppen, men da vi til slutt endte opp med et godt resultat var det verdt det. Konserten blir radiosendt i mai, og mulig også ved senere anledninger.

IMG_4888

IMG_4878 copy

På onsdag gjennomførte musikktroppen sin første vaktparade. Paraden er en oppmarsj som går fra Akershus festning til slottet, hvorpå gardemusikken går i front med en påtroppende vaktstyrke fra et av vaktkompaniene bak seg.

IMG_9695 (2)

IMG_9664 (2)

Det å marsjere langs Karl Johan er noe av det mange drømmer om når de søker seg inn i gardemusikken, og det var nok flere, blant annet undertegnede, som fikk litt gåsehud idet vi skimtet slottet i det fjerne.

IMG_9750 (2)Å gå opp Slottsbakken var en prøvelse i å ha rett holdning og å holde framdriften oppe. Da vi endelig nådde slottet stilte vaktstyrken og musikktropp opp for å innlede det seremonielle vaktskiftet. Om ikke lenge vil også drilltroppen være med på vaktparadene, og da skal vi vise fram hele ola-drillen på slottplassen, men det blir først etter Lillehammerreveljen.

IMG_9777

IMG_9796 (2)

Etter en rekke vaktparader avsluttet vi uka med konkurranseinstinktet på topp. Fredag klokken 8:00 var det klart for leirstafett i Huseby leir. Kp3 stilte mannsterk med lag fra både drill, musikk og befal. Resterende var heiagjeng og her bød musikktropp på musikalske innslag av den kreative og ganske så uformelle sorten.

13095891_1360260303991530_8366331084812047570_n (1)

Det var god stemning og et hyggelig avbrekk fra tjenesten ellers. Det ble dessverre ingen seier på Kp3 denne gang, men likvel viste drilltropp så absolutt muskler og sikret seg andreplassen sammenlagt.

13059490_10205210543338116_1261377571_n

17.mai er ikke langt unna og før den tid skal masse innen slo og musikk sitte i ryggmargen. Ikke bare er det grunnlovsdagen vi øver til; Norsk Militær Tattoo 2016, som holdes den 26-29. mai i Spektrum nærmer seg med stormskritt. Til NMT kommer korps og showgrupper fra hele verden for å opptre. Showet er et av høydepunktene i år, da vi representerer godt innen både militærmusikk og drilloppvisning. Blant aktørene som kommer kan Forsvarets Stabsmusikkkorps, TMBN, Tysklands Drillelite og US Army Old Guard Fife and Drum Corps nevnes. Å skulle opptre blant slike profesjonelle er noe som gir oss motivasjon til yte maksimalt i de kommende tunge ukene. Billetter til tattooen kan kjøpes her: http://www.ticketmaster.no/artist/norsk-militaer-tattoo-billetter/531653

flaggheis

-Gardist Schjølberg & Høgberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s