Konsertsesongen

Våren er i anmarsj og dagene blir lengre og lysere. 3. Gardekompani er nå i en siste innlærings- og oppkjøringsfase før vi virkelig våkner til live for fullt. Det innebærer at vi etterhvert holder færre konserter, men samtidig flere oppdrag med marsj og drill langs Norges land. Dette blogginnlegget er derfor ment som et tilbakeblikk på det siste halvårets musikalske høydepunkter i forskjellige saler på østlandet.

IMG_4993-001 (1)

Første konsert ble holdt 20. november 2015, knapt to måneder etter innrykk. Da holdt musikktroppen sin debutkonsert som markerte slutten på rekruttiden og starten på konsertsesongen, kombinert med innøvning og trening til oppdraget i Auastralia og New Zealand. Konserten fungerte dermed også som en slags “lue-konsert”, en prøvelse for å fortjene gardeluen. Det var derfor en spent tropp som fylte Husebys gymsal med stykker som finalen fra Tsjajkovskijs fjerde symfoni, “El Camino Real” samt et utvalg godbiter fra ABBA og Earth, Wind Fire. Korpsene stilte her i såkalt service-/tjenesteuniform istedenfor den tradisjonelle paradeuniformen til garden, grunnet at den kun skal bæres av de som har blitt gardister. Vi var tross alt rekrutter fram til vi på slutten av konserten endelig fikk beskjed om å ta luen på, som vi hadde hatt liggende under hver vår stol gjennom konserten.

IMG_3811

15. desember holdt garden sin årlige kirkeparade i Oslo domkirke, hvor samtlige gardekompani var tilstede i full paradeuniform. Musikktroppen stilte her med stykkene “Stille Nacht” og “Cantique de Noël”. Et verdig punktum på første kvartal av tjenesten, hvorpå vi fikk en prøve i å spille for Hans Majestet Kongen selv. Her fikk også noen av drillgardistene prøvd seg som fanevakt for første gang. Paraden ble dernest gjentatt for rekruttene og gardistene i KP6 på Terningmoen i Elverum, hvor et utvalg fra musikktroppen bød på det samme programmet som i domkirken.

12375284_10153394623788722_5353595419768361842_o (1)

Etter en sårt trengt juleferie var det fullt kjør fremover både med konsertoppdrag og drilltrening. I løpet av denne perioden kom også årets orkestermusikalske høydepunkt. 30. januar var dagen; det var dagen da musikk- og drilltropp 2016 hadde sin debut som et samlet kompani i Oslo konserthus på den årlige festkonserten. Etter flere lokale konserter nådde konsertsesongen for musikktroppen et klimaks, og det var hektiske dager i oppkjøringen til konserten, ikke minst på grunn av den forestående turnéen “Down Under”. Etter en utflukt til lokalet på torsdagen, og en “førpremiere” i Asker, rykket hele 3. gardekompani lørdags morgen inn til Oslo konserthus. Timene som fulgte ble brukt til å finpusse siste rest, før publikum på kvelden inntok salen for å se og høre hvordan musikk- og drilltropp 2016 byr opp til fest.

IMG_4929 (1)Landkjenning, sunget av Hans Majestet Kongens Gardes Mannskor, var et av kveldens desiderte høydepunkter. Med rungende baryton-solo av Bernt Ola Volungholen og støtte fra kompanibefal og selveste gardesjefen, var det et storstilt mannskor som fylte salen med nasjonalromantiske toner, akkompagnert av hovedkorpsets jenteorkester.

IMG_4820Verdt å nevne er også signalkorpset som mens hovedkorpset spilte dancing queen, fallt ut på sidelinjen og dansen discodans i paradeuniform, et syn som neppe vil glemmes av de som var til stede.

IMG_4944

Festkonserten ble filmet og du kan se mesteparten i sin helhet på 3. Gardekompani sin Youtube-kanal: https://www.youtube.com/watch?v=1uMtyoIzu3g

Etter en tattoo og under den påfølgende oppkjøringen til drillsesongen holdt hovedkorpset den 7. april en konsert i Drammens teater. Salen var noe helt for seg selv, med en stor flott lysekrone i midten av salen og med en liten intim scene.

12986821_1213443325347404_401626437_oFoto av Gardist Skjold

12970470_1213443088680761_2098517098_oStorbandet øver på “La Mer” med sangsolist Gardist Nicolai Rese

Med på repertoaret denne gang var blant annet nykommeren “Walking Home». Med to gitarer på scenen gjorde vi nok en gang en utradisjonell tvist på gardemusikken med et stykke skikkelig korps-rock. Denne gangen hadde vi ekstra god tid mellom opprigg og lydprøve og konsertstart, og vi fikk derfor denne gangen ekstra god tid til lining på hvileområde, noe vi til enhver tid gjør for å skape orden og materielkontroll innad.

12962535_1213443538680716_407778066_o“Det som kan lines, det skal lines”

Verdt å nevne er også lastegjengen med Visekorporal Sandvik i spissen, som takket være taktisk planlegging spesielt på oppdraget i Drammen, sprengte alle grenser og slo den tidligere rekorden for utlasting fra konsertoppdrag med god margin. Den nye rekorden er nå 11 minutter og 28 sekunder og det gjenstår nå på de resterende oppdragene å se om vi vil klare å nå målet vårt med å komme under 10 minutt, eller om det vil stå som en aldri så liten utfordring til fremtidige kontingenter.

Det har alt i alt vært en opplevelsesrik konsertsesong for årets gardemusikk. Sesongen har helt siden starten vært sterkt preget av tattooen i februar, noe som har medført mye omprioritering og bratt læringskurve. Fremover står drillen mer og mer i fokus og vi har derfor ikke veldig mange rene konstertoppdrag igjen. Allerede uke 16 starter vaktparadene og deretter er det bare i overkant en ukes tid før Lillehammerreveljen som setter startskuddet for drillsesongen.

orca_share_media1460974016965– Gardist Schjølberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s