Signalkorps for en kveld

Bilde 1 ( Første oppdrag)

Iført serviceuniform (med spittet belte) og klare for fanfare. (fra venstre) Garderekrutt Indgul, Sandvik, Schjølberg, Løvmyr, Rian, Mucha, Finset, Larsen, Grendstad, Evensen, Qvam og Sandberg.

Bilde 3( Første oppdrag)

“Trompeter, kornetter og trommeslagere, vil dere ha et oppdrag?” lød Major Eldar Nilsen i slutten av musikkøvelsen på mandag. Ut ifra smilene våre å dømme var vi spente. Majoren ga oss en note i hånden. Selvkomponert av majoren selv (selvfølgelig). Den skulle vi lære inn, og ha klar til å framføre på lørdag den 14. november. Under torsdagens SLO-økt ble vi trommiser i hovedkorpset overrakt paradetrommene i full hast. Paradetrommene, en type skarptromme, er vanligvis det første man ser idet garden kommer marsjerende nedover langs Karl Johan eller inn på scenen på Norwegian Military Tattoo. Det fins derimot også en gjeng trommeslagere i hovedkorps også. Du har kanskje sett oss langt bak inne i blokka, langt unna rampelyset. I hovedkorpset er derimot inndelingen av instrumenter annerledes enn i signal, for mens gutta på signaltromme som regel får spille paradetrommer, har vi kun tre på marsjtromme i hovedkorps. Resterende spiller da stortromme, lyre og cymbaler, og derfor er det jo da ekstra stas for de som da ikke nødvendigvis spiller så mye marsjtromme til vanlig å få bryne seg på det, og da til og med paradetrommer, som vanligvis er utenfor rekkevidde for oss i hovedkorps. Etter noen gjennomkjøringer i musikkbygg, var vi “good to go”. Vi skulle spille en fanfare i forbindelse med Gardens Befalsklubbs feiring av 40 årsdag den 14. november. Denne befalsklubben er en sammenslutning av befal som tjenestegjør eller har tjenestegjort som befal her i Garden. Her skjønte vi det kom til å komme respektable folk.

Bilde 2 (Første oppdrag)

Kveldene før vi skulle fremføre fanfaren, bestod av spitting av gardebelte i opptil flere timer, stryking av uniform og egenøving. Med mye spenning i kroppen kom lørdagen, og klokken nærmet seg 18:00. I serviceuniform og gardebelte gikk turen bort til befalsmessa. Der møtte vi på noen av vårt eget befal som fortalte oss hvordan kvelden skulle gå. Vi la unna instrumentkassene våre, og stilte oss opp i salen der vi skulle spille. Etter en lydprøve eller to kom det flere menn bort til oss å sa med stor begeistring at dette var flott!

Plutselig ble klokken 20:00, og gjestene skulle begynne å komme. Dørene åpnet seg, å alle 12 sto i grunnstilling klar til fanfare. Menn med mange medaljer på brystet hadde taler, og den siste skålen var vårt startsignal. Med stor applaus gikk vi ut av messa og var ferdig med det første oppdraget fra hovedkorpset sin side.

IMG_1268

IMG_1272 Vi må også gi cred til garderekrutt Hansen og Skoglund som var servitører sammen med kompanistaben, garderekrutt Sønstevold som var sporty og stilte opp i eldre utgave av paradeuniformen og taffelpianist Eliassen som også hjalp til under feringen.

Dagen etter kom diverse befal til oss å snakket varmt om vår opptreden. Dette var stas! Alt i alt en gøyal opplevelse, et realt avbrekk og en topp i en uke ellers proppfull med egenøving på orkesterstykker.

– (fra venstre) Garderekrutt Grendstad, Finset og Schjølberg.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s