Drilltropp 2016

20151109_211924400_iOSDa var det duket for en ny runde med de  drillgardister som på beste måte skal glede både store og små under parader i vårt kjære land. Akkurat nå er vi fortsatt bare en aspiranttropp på 40 mann, men vi nærmer oss en ferdig satt drilltropp. Alle som en er vi veldig spente siden hvem som helst kan ryke ut av troppen, men samtidig kan det hende at alle som er igjen nå får bli.

Innrykket

Det er nå litt over en måned siden vi hadde innrykk til førstegangstjenesten. Med strenge rutiner og harde krav i starten var det mange som kjente på hvor hardt dette året kommer til å bli. Men etter en måneds tid er ting kommet mer på plass og ting går  nå mer på automatikk.

Alle sammen hadde sitt innrykk på Terningmoen leir i Elverum den 6. Oktober 2015. De første dagene gikk for det meste av tiden på å vente på diverse registreringer og papirarbeid, samt utlevering av militært materiell. Den positive siden ved dette var at du fikk masse tid til å bli kjent med de andre som også skulle starte sin førstegangstjeneste sammen med deg, hvor mye av bekjentskapet kom på plass over noen runder i kortspill og felles interesser. Samtlige av dagene varte til sent på kvelden og man var merkbart sliten siden det var mye informasjon og beskjeder som man måtte få med seg.

Da vi var kommet i gang med den militære hverdagen brukte vi tiden på å trene på det grunnleggende i sluttet orden (SLO) der vi trente på hva en skulle gjøre på de forskjellige kommandoene som ble ropt ut av befalet.

”Det er bedre å søke forså å ikke komme med videre enn å ikke søke og angre for  resten av livet”  -Sersjant Nilsen.

Noen av oss hadde ingen planer om å bli med i drilltroppen i utgangspunktet, mens noen hadde allerede søkt lenge før innrykket. For oss som ikke hadde søkt, var det mulig å snakke med en drillgardist som stod utenfor kantinen (messen på militært språk). Her fikk vi informasjon om hva det å være drillgardist ville si og man fikk muligheten til å søke seg inn i drilltroppen. Det å søke seg inn var bare en liten del av det å få bli drillgardist siden vi måtte ha fysiske tester som 3000m og diverse styrkeøvelser. Før disse testene var man inne til ett lite intervju hvor man skulle presentere seg selv på beste evne og bevise at du var drilltroppen verdig.20151109_103910700_iOS

Til slutten av den første uken vår ble 50 av ca. 100 søkere tatt ut til å bli med videre i uttaket og neste stopp var Huseby leir i Oslo, Drilltroppens Colosseum. Siste dag før avreise fikk vi møte Fenrik Arnesen og Fenrik Gresseth som begge var en del av drilltroppen 2012, som de sier skal være en av det beste drilltroppene gjennom tidene. Sammen med de fikk vi en liten smakebit på  hvor strenge de var og hvor krevende marsjering er. Da kvelden kom var siste fase på Terningmoen å gå over alt materielt og passe på at vi fikk med oss alt av utstyret til Huseby. Under denne materielkontrollen startet det å regne og alt utstyret ble følgelig klissvått.

Huseby leir

20151112_151243300_iOSDet har altså skjedd mye den siste måneden og det er utallige inntrykk. Livet på Huseby består av ekstreme mengder SLO (sluttet orden), noe som i og for seg er svært krevende, men utrolig gøy når man får det til. Som det ble nevn tidligere så er vi enda aspiranter og i opptaksfasen til å bli en fullverdig drilltropp. Drilltropp vil ikke være satt før i ut i november. Så tiden fremover vil det være fult fokus på å jobbe med tekniske våpenhåndgrep og den militære holdningen. Troppen er allerede særdeles ivrig og motivert til å jobbe hardt for å bli verdens beste i det vi holder på med. Vi ser alle fram til en innholdsrikt år med mange opplevelser og minner for livet. I år er det mange spennende reisemål, og vi kan si så mye som at reisen til ”The Land Down Under” kanskje er det vi ser mest fram til.

20151112_151024400_iOS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s