Musikktropp på plass!

Da var startskuddet for en ny kontingent i Kp3 gått. Dette blir det første blogginnlegget med vår nye mediagruppe. Woho! Litt over en måned har gått siden 78 unge voksne rykket inn til Huseby leir og begynte en litt annerledes førstegangstjeneste. Et år med korps og marsjering gledet vi oss alle sammen til. Den første tiden ble fylt med opplæring i skopuss, stryking og sengestrekk, mens poloskjorter og converse ble byttet ut med feltstøvler og M04.
StrykingGarderekrutt Lehne viser at stryking kan være gøy.
 

Allerede i første uke hadde vi SLO, eller sluttet orden. Alle har vi marsjert i korps hjemme, men i Garden løftes alt opp på et helt nytt nivå. Vendinger til høyre og venstre (til og med helt om) var helt nytt for mange, og å «flyte» fremover på et pent og kontrollert vis har nok de fleste utfordring med. Vi så nok ikke så bra ut denne første økta men med stort forbedringspotensiale og mye pågangsmot liker vi å tro at vi har blitt mye bedre på den korte tiden her inne. Rutiner som vasking og hvordan man egentlig skal snakke til befal har begynt i falle på plass, men det er ennå en lang vei å gå/marsjere før vi er klar til å opptre på store arenaer ute i verden.

TwisterHjemme på kuben skjer det mye forskjellig på kveldstid. Her med garderekruttene Børsum og Steen under en heftig runde twister.

 

To dager etter innrykk var det utdeling av PBU (personlig bekledning og utstyr). Dette skulle selvfølgelig mønstres og prøves. Under mønstringen var hele musikktropp stilt i to sirkler. Befalet stod i midt og viste en gjenstand, denne skulle vi holde fram til ett av befalet hadde sett vi hadde gjenstanden. Dagen etter var vi igjennom den «legedariske» catwalken hvor vi prøver på alt utdelt av tøy. «Still i snø-cammoer med stridsvest, 3 minutt! IVERKSETT!» kommanderte befalet. Om timingen var på 3 minutt er usikkert, men svetten piplet i pannen på de fleste. Under catwalken var det selvfølgelig flere som endte opp med skulderkorte snø-cammoer og jakker som passet den største amerikaner. Litt fikk vi byttet intert mens resten ble tatt på depot.

UtdelingUtdeling av PBU

pussgruppe

Første pussgruppeinspeksjon. Legg merke til lining og likhet.

 

Denne uka har musikkøvelsene og marsjeringsøktene gått ut på å forberede oss til gardeoppstilling den 30. Oktober. Dette er første gang vi representer Kp3 her i Huseby. Mye skal læres utenat og terpes på før vi er klare for bataljonsoppstilling. Man kan trygt si at alle garderekruttene gleder seg til å vise frem sine slo-ferdigheter og innøvde stykker til resten av Garden. Faste innslag som Gardemarsj og Gammel jegermarsj er intet unntak. Dette blir magisk!

Vi ønsker å presentere årets mediegruppe fra Musikktropp:
Høgberg

Hei! Jeg heter Mathias Høgberg, er 19 år og kommer fra Stavanger. I hovedkorpset spiller jeg bassklarinett og klarinett. Tidligere har jeg spilt i Våland skolekorps og rogalands ungdomskorps. Jeg søkte Garden ettersom familie og venner anbefalte det på det høyeste. Her som garderekrutt skal jeg levere allsang i guttedusj etter enhver endt FYFO-økt. Jeg håper og å kunne løfte både moral og humør hos mine medrekrutter. Storgleder meg til å oppleve alt hva forsvaret har å by på. Spesielt hva Kp3 har som oppdrag fram til neste september.

Johanna

“Johanna, kom hit å se! Dette skal du være med på!”, slik lød det fra mamma en vinterkveld hjemme i Harstad. Hun hadde surfet litt på nettet og funnet frem påmelding til gardekurs sommeren 2014. Kurset var et samarbeid mellom NMF og Garden, som for meg ble starten på gardistdrømmen. Etter en liten prøveuke på leir med sluttet orden, spilling og sengestrekk, ble det både sesjon og prøvespill på meg. Min nye hverdag lever jeg i rode 9, i saxrekka i hovedkorps eller på rom 230 sammen med Høgberg og resten av laget.

Hurlen

Mitt namn er Kristin Hurlen, eg er 19 år gamal og kjem frå Eidsvåg i Møre og Romsdal. Sjølv speler eg signalhorn i signalkorpset, til tross for at eg aldri har tatt i eit signalhorn før. Hovudinstrumentet mitt er kornett og trompet , det er det eg har spelt på musikklinja, i Nesset skulekorps, i Molde Janitsjar samt Molde kulturskules ungdomsstorband. Ein kan trygt seie at kvardagen har endra seg drastisk, men eg ser fram mot livet i Garden med mine medgardistar. Det blir nok eit travelt og hardt år, men eg er sikker på at dette blir eit uforglemmelig år!

Myrene

Hei! Eg heiter Aleksander Myrene, er 19 år og kjem frå Volda, Møre og Romsdal. Eg spelar signaltromme i signalkorpset, og har over ti års erfaring med musikkskule og korps, samt eit par år i Volda sitt høgskuleorkester. Som medrekrutt kan eg bistå med godt humør og gode urinal-vask-ferdigheiter. Mine forventningar for det komande året er eit godt felleskap innad i tropp, mykje godt samarbeid mot eit felles mål, og at Musikktroppen 2016 får tittelen “tidenes beste musikktropp”.

-Garderekruttene Myrene, Høgberg, Arnesen og Hurlen

3 kommentarer om “Musikktropp på plass!

  1. Riktig lykke til alle sammen i kp3. Gleder meg til å følge dere og ser frem til å høre dere spille snart ❤

  2. Gleder meg til å følge med dere her, og snart høre dere live 😊 Masse lykke til med spill og marsj fremover!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s