Sommer i Oslo

Det har blitt august, og vi er tilbake fra både Canada og sommerpermisjon. Om en måned er vi ferdig med vår tjeneste, og i slutten av september er det igjen et nytt kompani på vei til Huseby leir. Men før den tid har vi vaktparader å gå i Oslo, og neste uke reiser vi på årets store Norgesoppdrag; Turnéen i Nord-Norge. Drilltroppen skal reise til Tsjekkia med Forsvarets stabsmusikk mens vi i musikktroppen går de siste vaktparadene for sesongen.

Den siste uka har det skjedd ganske mye. Vi kom tilbake til leir mandag kveld, og mange startet med diverse velferdskurs allerede mandag kveld. Det ble arrangert vekterkurs, truckførerkurs, kurs i salg og presentasjon, praktisk ledelse og studieteknikk i regi av Fokus Oslo. Derfor har de fleste hatt mye å holde på med om kveldene denne uka, da kursene går etter tjenestetid.

Onsdag, torsdag og fredag hadde vi vaktparade. På vaktparade marsjerer vi fra Akershus festning til slottet med vaktkompaniet som skal på vakt på slottet. Siden det fremdeles er ferie for mange har det vært veldig mange turister og ferierende i byen denne uka, og det har vært veldig gøy! Fredagen skulle vi egentlig ha full Oladrill-oppvisning på slottsplassen, men drilltroppen måtte stå over på grunn av skader i troppen. Men det stoppet ikke oss i musikktroppen, og vi viste likevel frem ca halvparten av drillen. Vi viste de delene hvor det er mest av oss i musikktroppen, og det gikk veldig fint.

Denne uka har vi også tatt farvel med fenrik Bakken og fenrik Lunden. Fenrik Bakken starter på krigsskolen på Linderud, og fenrik Lunden flytter til Trondheim og starter på NTNU. I tillegg har gardist Eriksen som har vært overlappende hornblåser dimmitert. Det var trist å si hadet til dem alle tre – men vi ønsker dem all lykke til videre!

På den andre siden har vi også tatt i mot et nytt befal denne uka, Sersjant Smidt. Henne ønsker vi velkommen i 3. gardekompani og Musikktropp.

Her er bilder fra torsdag, tatt av meg (gardist Aanvik) og gardist Marcus Nilsen.

IMG_9574

Gardist Lunde og Overweg

IMG_9600

Musikktroppen kommer marsjerende ut fra festningsplassen

IMG_9603

Gardist Krossnes

IMG_9611

Gardist Skinstad

IMG_9619

Euphonium-, trombone- og trompet-roden, marsjerende opp mot slottet

IMG_9622

Påtroppende vaktstyrke på slott

IMG_9625

Fenrik Ekrem og signaltrommeroden foran slottet, mens vi venter på vaktavløsningen

Selvom vi er langt uti sesongen, finpusser vi fremdeles på detaljene hver dag. Etter vaktparaden hadde vi en SLO-økt hvor vi gikk gjennom del for del hele drillprogrammet. Men vi klager ikke når det er sol og fint vær, og det er sommer i Oslo.

IMG_9639

Drillgardist Brede

IMG_9646

Drillgardist Vangen

IMG_9652

Visekorporal Festes kornett

IMG_9660

Drilltroppen går igjen om sin egendel

IMG_9668

Gardist Andresen

IMG_9674

Visekorporal Aasbø med stortromma

IMG_9681

Gardist Wang og Henden på sidelinja som reserver

(11806908_10153498931554591_5522660_o

Gardist Eriksen dimmiterte fredag. Vi ønsker han alt godt videre 🙂 Foto: Kristin Krogstad

Og til slutt, fenrik Lunden og fenrik Bakken etter deres siste oppdrag sammen (i Canada):

IMG_8881

Masse lykke til videre begge to!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s