Backstage

Det nærmer seg plutselig slutten på oppdraget vårt her i Canada, og vi vil derfor dele litt mer fra tiden vi har hatt, og hvordan dagene egentlig har sett ut. Selv med show hver dag i en uke, flere oppmarsjer, utendørskonsert og sermonier, har vi fått tid til dagligdagse ting  som intervalltrening en fredags morgen. Enkelte ting har blitt en del av «hverdagen» i Halifax, som for eksempel gåturen til arenaen. Tidspunktet kan variere, men stort sett hver dag kan du finne troppen oppstilt på to rekker utenfor St. Mary’s der vi bor, klare for å gå den ca. 3 km lange turen til arenaen. Her har vi samlinger, får info om dagen og gjør oss klare til tattoo.

IMG_8682

Troppen i M04 på vei til arenaen.

Under en såpass lang tattoo som vi er på nå, tilbringer vi etterhvert en hel del tid backstage. Her har vi etablert hvileområde med både uniformer, instrument og våpen. Etter å snart ha gjennomført samtlige forestillinger, har vi fått i gang en hel del rutiner, selv om ingen dager er helt like. Vi skal være på hvileområdet minst en time før showstart, og da er det bare å klargjøre og komme seg i uniform. Vi er mange om liten plass, men klarer å jobbe rundt hverandre, selv med alt av puss og press på stedet.

IMG_7988

Drillgardist Hansen stryker paradebuksen.

Når det nærmer seg tattoostart hører vi oppvarmingøvelser fra både korps, sekkepiper og sang. Kompaniet gjør den siste finpussen på uniformen eller sitter klar i parade, og det er snart showtime. Vi gjør de siste forberedelsene før start, noe som også innebærer mentale forberedelser, da det er en minst like stor del av oppvarmingen.

IMG_8788

Gardistene slapper av mellom slagene.

I løpet av dagene vi har hatt har det også blitt en del ventetid på hvileområdet. Den har vi utnyttet på mange forskjellige måter; uniformen har den skarpeste pressen, og skoene er blankere enn noensinne. Men det er ikke bare uniformen vi pleier, også bekjentskapene til de andre aktørene på tattooet står i fokus, og det er mange som kommer hjem med suvenirer fra tattooen, deriblant løytnant Fairchild som var så heldig å få en hatt av aktørene fra Middlesex.

IMG_8797 (1)

Løytnant Fairchild får en hatt av aktører fra Middlesex

IMG_7992

Musikkmajor Eldar Nilsen kommer med siste tilbakemelding før vi skal på scenen.

Nå er vi i kompaniet klare for å gi alt en siste gang på tattoo, før vi setter kursen hjemover på torsdag, klare for velfortjent sommerperm.

– Gardist Mjelstad

En kommentar om “Backstage

  1. Takk for at dere forteller om hvordan dere har det i disse dagene. Gøy for oss foreldre å følge med på 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s