Lunenburg, Camp Norway

Tirsdag 30. juni tok hele kompaniet på seg paradeuniformen, og gjorde oss klar for å dra ut til Lunenburg. Her lå «Camp Norway», som var et tilfluktssted for mange marinesoldater fra Norge under 2. verdenskrig. Etter at Norge hadde blitt invadert av Tyskland den 9. april 1940, fikk alle norske fartøy som var til sjøs melding om å legge til kai ved en britisk eller alliert havn, og dette førte til at mange endte opp på østkysten av Canada, i kystbyen Lunenburg. Her fikk de en leir, jobber, venner og noen også familie.

Vi var først en del av en seremoni ved et minnesmerke, etterfulgt av fotografering av hele kompaniet. Deretter gikk vi en oppmarsj gjennom byen, med en lengre seremoni der Gardesjefen, Steinar Engeset og borgermesteren i Lunenburg talte for oss. Videre marsjerte vi ned på kaien der vi gikk gatedrillen vår, og avsluttet med sangen «Farewell to Nova Scotia», som vi også avslutter tattoodrillen med. Den ble, også her, veldig godt mottatt.

Å reise ut til Lunenburg har blitt en tradisjon for 3. gardekompani når vi kommer til Nova Scotia for tattoo, da det nå var 4. gang vi kom på besøk, og det synes jeg er en tradisjon vi skal opprettholde. Steinar Engeset, som er en av tattoens store sponsorer, vil nok absolutt ha oss tilbake.

IMG_7789

Vi hadde en flott oppmarsj gjennom gatene i Lunenburg.

IMG_7830

Signalkorpset med Løytnant Filberg i front under minnesmarkeringen.

IMG_7735

Minnesmerke satt opp i Lunenburg.

IMG_7835

Tale ved Steinar Engeset.

IMG_7873

Musikkmajor Eldar Nilsen.

IMG_7962

Vi fikk også lunsj før vi reiste fra Lunenburg, her Henden, Dalevold, Krogstad, Engebretsen, Blikstad og Brandsæter.

– Gardist Mjelstad

Foto: Gardist Aanvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s