Parade i Halifax

1. juli fikk vi være med på feiringen av Canadas nasjonaldag. Vi startet dagen med en parade som gikk gjennom hele sentrum i Halifax. Alle deltagerne fra Tattoo-et var med i paraden, og vi gikk som nest siste aktør. Sola stekte og det ble god stemning med svette og klamme uniformer. Gatene var fulle av folk, og det var gøy å gå oppmarsj og få vist oss (enda litt mer) frem.

Ettersom det var nasjonaldag, la vi inn et ekstra sjarmør-stykke i marsjrekkefølgen vår, nemlig «Farewell to Nova Scotia», som vi også synger som utmarsj på tattooen. Den slo veldig godt an hos det canadiske publikummet, og folk både hylte og klappet. Det var med andre ord en vellykket oppmarsj.

Videre utover dagen hadde vi noe fritid før det var premiere på tattooen; Royal Nova Scotia International Tattoo. Forestillingen vises på Scotiabank centre, som er en arena med en kapasitet på 10-12000 tilskuere. Det var nok ikke utsolgt, men heller ikke langt i fra. Det var selvfølgelig kjempestas å gå drill, foran så mange tusen mennesker. Vi har jo trent på dette i lange tider nå, så at vi får vise folk hva vi kan er veldig, veldig gøy. Flere av de andre deltagerne sier også at de synes at vi har det beste showet i forestillingen, og det er jo ekstra stas å få høre.

Om kvelden, etter forestillingen, hadde vi en mottagelse i World Trade and Convention Centre. Mottagelsen var for oss gardistene og foreldrene våre, samt representanter fra de andre aktørene på tattooen og noen viktige personer som betyr mye for garden. Det var hyggelig å få samlet kjente og kjære til taler, taffel og litt vin. Vi sang også «Bruremarsj fra Lødingen» og «O, bli hos meg» som underholdning for de andre gjestene. Vi skulle runde av kvelden med fyrverkeri på brygga i byen, men det ble dessverre flyttet til fredag siden været var så tåkete. Det var likevel en aldeles flott dag med mye moro, spilling, drilling og hygge.

IMG_8020

Klare for avmarsj til tattoo-parade. Her er gardist Aukner og dame som gikk med skilt foran oss for å vise hvem de forskjellige deltagerne var

IMG_8164

Tubaroden med gardist Husø nærmest

IMG_8291

Drilltroppens nyeste befal, UB-korporal Solvang

IMG_8348

Paraden gikk gjennom hele sentrum. Fra v.: gardistene Nordhagen, Rosenlund, Brose, Vinje-Christensen, Hesselberg, Husø, Lindal, Salvesen og Huse

IMG_8455

Gardist Andresen, Halvorsen og Turi spilte taffel på mottagelsen

IMG_8496

Meg (gardist Aanvik), gardist Mjelstad, Major Nilsen, gardist Krogstad og gardist Møller-Holst

IMG_8509

Fenrik Lunden og fenrik Ekrem

IMG_8524

Visekorporal Aasbø og gardist Hembre spilte mens vi sang «Bruremarsj fra Lødingen»

IMG_8544

Gardist Hansen, Iversen og Lindal på mottagelsen

IMG_8716

Fyrverkeriet ble flyttet til fredag kveld, og vi så det fra nede på brygga. Det var veldig flott og fargerikt!

  • Hilsen gardist Aanvik og Mjelstad

Foto: gardist Strømsnes, gardist Aanvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s