Oh Canada!

Torsdag ble en lang reisedag, med avreise mot Gardermoen klokken 05.00, og ankomst Halifax nærmere 22.00, lokal tid. Kvelden brukte vi til å innlosjere oss på St. Mary’s University – der vi bor hele perioden – få på plass både oss selv,og tingene våre før vi fikk kommet oss i seng, omtrent et døgn etter at vi reiste fra Huseby. Royal Nova Scotia International Tattoo er et ekstravagant show. Mye skal forberedes og trenes på, og det er det de siste dagene har gått til. Vi fikk litt tid fredags morgen til å trene på vårt eget program, før det ble fullt kjør med øving på fellesnumre og innmarsjer til både åpning og finaler. I løpet av dagen kom også diverse media for å se en forsmak av det showet har å by på, og dette var vår drill en stor del av.

Det har blitt flere gjennomkjøringer av de to aktene, og både lørdag og søndags kveld hadde vi «full dress rehersal», der alt gjennomgås som det skal på selve tattooen, med uniform, lyseffekter, oppmikking av solister og det hele. I tillegg har det blitt filmet under begge gjennomgangene, noe til en dvd som blir laget av tattooen, og noe til forskjellige tv-kanaler.

Det er som sagt fullt kjør. Nå er det plutselig ikke lenge til selve tattooen starter, men allerede mandag var det første gjennomgang for publikum, da flere spesielt inviterte gjester fikk komme for å se showet.

IMG_7317

Vi hadde en lang mellomlanding på Keflavik flyplass på Island, noe som førte til mye moro, som blant annet quiz.

IMG_7356

God stemning under egen treningstid, her Visekorporal Feste.

IMG_7392

Fellestrening hvor garden er først på gulvet.

IMG_7449

Det er stor variasjon i innslagene, både dans, band og gymnaster drar den lange veien til Canada.

IMG_7489

Vår tur på gulvet.

IMG_7576

Gardist Gravem klar for full dress rehersal.

IMG_7599

På vei hjem etter en lang dag, gardist Erlien.

IMG_7625

Trommeslagerene er med som flaggbærere under finalen. Gardist Seim.

IMG_7693

Ny dag med mer fellestrening. Nå nærmer premiere seg!

– Gardist Mjelstad

Foto : Gardist Aanvik

3 kommentarer om “Oh Canada!

  1. Kjempehyggelig å lese reportasjene deres. Artig å få et innblikk i hva dagene går med til på utenlandsreisene deres, et tettpakket program. Håper det blir noe tid for dere selv slik at lokale opplevelser og attraksjoner nytes.
    Lykke til med tatto`en og resten av turen.

  2. Det er så Flott å lese om det dere opplever. Takk for at dere deler opplevelser med oss. Det setter vi stor pris på. Vi har selv nettopp kommet til Halifax og gleder oss både til parade og forestillinger i dagene som kommer.

  3. Flott rapport. 1000takk. Lykke til med det store opptreden. Skulle vært der og sett/hørt dere. Hilsen fra en stolt bestemor som prøver å følge med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s