Oppkjøring til Canada

Søndag 22. juni var vi i tredje gardekompani med på å feire Smågardistenes 100-årsjubileum. Smågardistene er et skolekorps som tilhører Stabæk skole, og som ble adoptert av HM kongens garde for 50 år siden. Derfor var det ganske naturlig at vi stilte opp på deres 100-årsjubileum, da de inviterte til Bærum tattoo på Nadderud Stadion. På programmet var det deltagere som feks Strømsgodset, Kolbotn-garden og Alexandria Marching band fra Minnesota! Vi gikk på som siste deltager, og fremførte full Ola-drill.

Drilloppvisningen på Bærum tattoo var den siste fulle Ola-drillen vi gikk for en stund fremover nå. Vi har nemlig begynt å øve på tattoo-versjonen av drillprogrammet som vi skal fremføre i Canada, hvor vi kun har 8 minutter til rådighet. Til sammenligning er full Ola-drill ca 30 minutter lang, så det er en god del som må kuttes ned. Tattoo-drill er gjerne litt mer spektakulær enn Ola-drillen, siden det er så mye som skjer på kort tid og med raske overganger. Det blir veldig gøy å se hvordan det blir i Canada når vi begynner å trene der på fredag! Jeg syns allerede nå at det ser veldig stilig ut.

Det er altså veldig kort tid til avreise Canada, kjører vi til Gardermoen kl 0450 på torsdag. Parallellt med drill-treningen denne uka, er det mye pakking, klesvask og andre forberedelser som gjøres i troppene. Vi fant også ut at vi trengte adaptere til stikkontaktene der borte i Canada. Dermed har halve kompaniet vært nede i byen og tømt butikkene for adaptere, muligens også nakkeputer. Det er viktig å stille godt forberedt når vi endelig skal reise på årets største utenlandsoppdrag. Dette har vi gledet oss til siden innrykk og det er veldig gøy at dagen for avreise snart er her!
1
Gardist Solheim og gjengen syns det burde være fint på badet til sommeren, så de skrubbet badegulvet, frivillig og greier.

2
Smågardistene opptrer på Nadderud stadion

3
Kolbotn-garden opptrer

4

3. gardekompani opptrer, her spiller vi Silverado

5
Vi opptrer, her spilles Kjempeviseslåtten

Med sommerlig hilsen fra gardist Aanvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s