Sweden International Tattoo 2015

IMG_6593Bussturen ble lang, og stive og støle, men like fullt veldig spente, ankom vi Malmø torsdags ettermiddag. Vi startet utpakking og etablering umiddelbart, og fikk så vår første og eneste treningstid på «scenegulvet». Der ble det en effektiv økt, før vi kom oss i seng, slitne etter første dag.

Fredagen hadde vi mye på programmet. Kompaniet startet med en treningsøkt der mange av oss fikk en fin joggetur med litt sightseeing rundt i byen. Ellers ble dagen i hovedsak brukt til trening alene eller sammen med de andre deltakerne på tattoen. Mye av tiden brukte vi på fellesnummer, som det var både i starten og slutten av showet. Kvelden ble avsluttet med en full gjennomgang av hele programmet, og ettersom vi var nest siste aktør, fikk vi også litt fritid, og kunne slappe av og lade opp batteriene.

IMG_6688Lørdag ble en lang dag, som startet med generalprøve, før det ble tid til å forberede oss til å gå vår aller første tattoo for publikum. Det var en nervepirrende opplevelse å stå bak scenen mens «The white helmets» kjørte sitt motorsykkelshow, som siste aktør før oss. Når vi så stilte opp, og røykmaskinen ble slått på var det et stort glis jeg måtte skjule idet stokken gikk og vi satte i marsj ut til et jublende publikum. Under selve opptredenen var jeg utrolig fokusert, men i det øyeblikk vi kom av scenen kom det store gliset tilbake. Følelsen av flere tusen mennesker som ser på deg og jubler av akkurat det du gjør, det er virkelig en god følelse.

Etter å ha spilt på den felles avslutningen og marsjert ut, fikk vi igjen en hel del fritid, som vi brukte på å gjøre oss klare for neste opptreden allerede senere samme dag. Da skulle uniformer strykes, sko pusses, diverse føtter og knær teipes opp og vann drikkes. Ellers ble det for mange tid til å slappe litt av og roe seg ned. Når vi plutselig var klare og stod oppstilt bak scenen igjen, var det med en god følelse vi marsjerte ut og gjorde showet vårt, om bare litt bedre enn forrige gang. Følelsen var akkurat den samme, kanskje bare litt tryggere, og smilet var på plass.

Når tattoen var ferdig, løp vi alle opp på rommene våre for å dusje og skifte, da det ble arrangert «tattoo-party» for alle aktørene. Her fikk vi følelsen av å være tilbake på ungdomskolediscoen med hot dog og dansemusikk, og danset, det gjorde vi! I løpet av en så kort tattoo var dette en av få tidspunkt vi alle var samlet et sted, og vi kunne ta oss tid til å bli bedre kjent med de andre aktørene, noe som var utrolig hyggelig. Vi fikk snakket og danset sammen før vi plutselig måtte tilbake på rommene, for også søndag var en stor dag.

IMG_6933 IMG_6957Vi startet dagen rolig, og fikk tid til å forberede både uniform og oss selv på formiddagen, før vi sjekket ut av hotellet og pakket alt som ikke lenger skulle brukes inn i bussene. Så var det tid for vår siste drill i Malmø, og det var litt vemodig da vi stod oppstilt bak scenen og hørte bruset fra motorsyklene til «The White helmets» en siste gang før det var vår tur til å marsjere ut på gulvet. Etter vår siste opptreden, ble det effektiv pakking og spising, før bussene rullet av gårde tilbake mot Huseby.

IMG_6787 IMG_6829 IMG_6837Å delta på en slik tattoo er noe av det gøyeste jeg har vært med på. Selv om denne «bare» hadde tre forestillinger og gikk over en helg, har jeg blitt mange opplevelser og erfaringer rikere. Ja, det blir mye venting, en del styring og stressing. Men vi fikk også kjenne på følelsen av samhold når alle deltakerne står sammen og spiller Abba. Stemningen bak scenen før første innmarsj, der alle er litt spent, ganske nervøs og veldig gira. Stemningen om kvelden når du vet du har gjort en god jobb og kan nyte tiden med god samvittighet. Og ikke minst den litt rare følelsen av å plutselig være ferdig og sette kursen tilbake mot leir og det «vanlige» livet vårt igjen.

– Gardist Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s