Drillsesongen er i gang!

Et av vårens sikreste tegn er at tredje gardekompani kommer ut i Oslos gater, og drillsesongen starter for fullt. I år tjuvstartet vi litt med oppmarsj på Karl Johan under statsbesøket fra Latvia i mars, men det hele startet på ordentlig med Lillehammerreveljen lørdag den 11. april.

Vi dro opp til Lillehammer dagen i forveien og overnattet på Jørstadmoen leir. Lørdagen brukte vi til øving, oppmarsj i Lillehammer sentrum og en mini-konsert for beboerne på Lillehammer helsehus. Dagen gikk fort, og da det nærmet seg showstart var nok de fleste ganske nervøse. Det var vår første drilloppvisning utenfor leir, men jeg syns vi klarte oss bra til tross for noe nerver i troppen. Det var uansett en god erfaring å ha med oss videre.

Etter drilldebuten for to uker siden har vi allerede gått seks oppmarsjer på Karl Johan i forbindelse med vaktparade, og to drilloppvisninger på slottsplassen. I tillegg har vi gått drilloppvisning i Rakkestad og i Stange, og i morgen (lørdag 25.04) går vi i Skien. Det kan være lett å glemme hvor spesiell hverdag vi faktisk har når det er så hektisk, men det er veldig moro å ta på seg paradeuniformen og gå drilloppvisning for så mange folk hver gang!

Den siste uka har vi også hatt besøk av nrk to ganger. Vi fikk være med på innspilling av Norge rundt, hvor filmteamet fulgte tredje gardekompani i en hel dag. Dermed fikk vi vist litt av drillen på NRK i beste sendetid forrige fredag! På onsdag hadde vi besøk av P1, og vi sang «Bruremarsj fra Lødingen» på direktesendt radio. Det var veldig spennende og morsomt å få være med på. Det neste store milepælen for oss blir nok den tradisjonsrike oppmarsjen på Karl Johan før barnetoget 17. mai, men vi skal gå flere drilloppvisninger før den tid også.  Det er med andre ord mye som skjer om dagen, og det er god stemning.lillehammer drill drill 4 drill 3

drill 2

Skrevet av: Gardist Aanvik

En kommentar om “Drillsesongen er i gang!

  1. Det var morsomt å se dere og en opplevelse og stå ved siden av HMKG under fellesnummeret.

    Strømsgodset Musikkorps

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s