Ridderrennet 2015

Nå som vinteren går mot slutten drar signalkorpset på kanskje sitt viktigste oppdrag under hele perioden, nemlig ridderrennet. Ridderrennet er et arrangement for utøvere med en form for handikap. Ridderrennet avholdes på Beitostølen i Oppland hvert år i slutten av mars måned, som en del av den internasjonale Ridderuken. Forsvaret stiller med ressurser og mannskap til arrangementet, og garden stiller med signalkorpset. Det har blitt en tradisjon med årene at signalkorpset kommer til Beitostølen og støtter et så viktig arrangement. Avslutningen på uka er noe mange ser frem til og kan kalles ukens høydepunkt, nemlig talentaften! Talentaften er et show der deltagere får opptre og vise sitt talent. På denne kvelden stiller også signalkorpset hvert år opp med noen innslag til showet. I år stilte signalkorpset til HMKG med 5 innslag. Her får deltakerne muligheten til å vise frem et innslag med frie tøyler til å gjøre hva de vil. Da blir det ofte sang, sprell og moro oppe på scenen, i mindre «operativt» antrekk. Stykkene «Uptown funk» presentert av Gardist Skagen og «I wanna be like you» fra jungelboken presentert av gardist Aanonsen skapte god stemning i salen og fikk meget god respons fra publikum. Signalkorpset fremførte «Girl in Oslo» av Big Bang, og signaltrommene spilte en telleslått med lysende stikker! Antrekkene vi brukte var for det meste sammensetninger av diverse militære artikler og var nok den eneste sjansen vi fikk til å gjøre dette i løpet av året. Det var selvfølgelig ikke bare signal som kom med innslag men også noen av deltagerne i selve ridderrennet. Vi fikk bl.a. se innslag med opera og en nydelig duo med sang og piano. Det skal nevnes at pianisten var blind.
rr4rr7rr5rr6rr 3rr 2

Oppdraget på Beitostølen krevde massive forberedelser og planlegging, men det var det absolutt verdt. Et stort minne for alle som deltok, og en verdig avslutning på årets vintersesong. Det har vært travle uker for signal gjennom denne perioden, men vi har lært veldig mye og går inn i en ny sesong med masse motivasjon og inspirasjon til videre arbeid. Når står gardesjefens evaluering av drillprogrammet for tur!

Skrevet av: Gardist Shergill

Bilder: Gardist Herlofsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s