Søk deg til et spennende år i Garden!

Jeg ser for meg at det er en hel del forskjellige mennesker som leser denne bloggen, men jeg leste den selv for første gang når jeg begynte å vurdere å søke meg inn i gardemusikken. Dersom du er i samme situasjon nå, og har søkt rundt etter informasjon, kan det godt være at du ikke finner så veldig mye på nett, utenom det som står på Forsvaret sine nettsider – forsvaret.no. Selv syntes jeg bloggen var til stor hjelp angående hva en musikkgardist faktisk gjør, og nå vil jeg også at den skal bli litt til hjelp for selve vurderings- og søkeprosessen. Nå er tiden der alle sitter og vurderer hvilke skole de skal søke på. Hvor skal du studere, hva skal du studere, høgskole eller universitet? Men nå er også tiden for å søke seg inn i Garden. Om du har vurdert et år i militæret, men har forskjellige grunner til å være usikker, er du nok lik mange av oss i musikktroppen. Selv var jeg usikker på om jeg var flink nok musikalsk, og i tillegg om et år i grønt passet meg. Men jeg søkte, og her er jeg.Mjelstad

Gardistene i musikktroppen har mange forskjellige kvaliteter og personligheter, og det kan godt være at du passer bedre inn enn du tror. I Garden får du et år der du opplever mye og utvikler deg som menneske. For mange er nok reisingen noe som trekker en til musikktropp, og reising blir det alltid! Akkurat hvor neste års kontingent reiser er nok ikke 100% sikkert helt enda(selv om Australia og Skottland er nevnt), men i år er det Canada som er den store turen, og noe like spennende blir det helt sikkert neste år. Så i stedet for å bruke mye penger på å reise rundt og oppleve ting, kan du bruke mange timers jobbing  og så få turene helt gratis.

Som det står på forsvarets nettsider, så er det ingen søknadsfrist til Garden, og dette presiserer dirigenten for oss jevnlig. Selvfølgelig må en jo søke innenfor rimelig tid før innrykk – korpset er som oftest satt rund 17. mai, men ikke tenk at du ikke kan søke fordi du er for sent ute. Musikere trengs alltid, og jo flere søkere det er, jo bedre blir nivået på neste års kontingent. Kanskje har du snakket med noen andre som allerede har prøvespilt, og tenker at det er for sent på grunn av det, men det er ingenting å bekymre seg for. Prøvespill finner dirigenten alltid tid til.

I bunn og grunn er vel dette et lite forsøk på å overtale alle nølere til å legge inn en søknad til musikktroppen, og linking til det finner du øverst på siden her! Det er riktig nok over et år siden jeg gjorde det selv, men jeg syns å huske at det hverken var særlig vanskelig eller tok lang tid. I tillegg er det bare å kontakte oss om du lurer på noe, info for det finner du også øverst på siden!

– Gardist Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s