PANG!

Det var en litt annen stemning i Gardehallen i siste økten mandag 23. februar. Luften i hallen var preget av mer spenning, og gardistene bar en litt høyere puls enn vanlig. Drilltroppen skulle nemlig i denne økten få prøve å gjøre noe litt annet med våpenet enn å gjøre håndgrep.

– «Trekk tilbake, og hold dere for ørene», lød det fra befalet da han skulle demonstrere effektene av å skyte med ‘rødfis’.

Drilltroppen hadde frem til nå tørrtrent på håndgrepene ‘lad gevær’ og ‘tøm gevær’, samt hvordan å fyre av skuddet under drillen. Nå skulle de også få lov til å prøve seg krutt i geværet under kontrollerte forhold. Troppen gikk seg noen gjennomføringer av drillen, og rekke for rekke så fikk de prøve å gjennomføre med ladd gevær. Det skal sies at noen få skvatt til de par første gangene smellet brakte, men etter få gjennomføringer gikk de som om lyden ikke var å legge merke til, eller som om den alltid hadde vert der.

Dette var ett av mange små øyeblikk som stadig minner oss på at drillsesongen nærmer seg, og at det ikke er lenge før troppen skal fyre av slike skudd på stadig flere oppvisninger. Første oppvisning er allerede 5. mars i Sandehallen i Sande, sammen med musikktroppen, og det kan uten tvil sies at Drilltroppen gleder seg.

­ Gardist Eikrem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s