Smaken på turnélivet

Onsdag morgen rullet musikktroppen ut av Huseby leir på «miniturnè». Med sovepose og paradeantrekk pakket under buss gikk turen først til Åmot kulturhus i Hedmark. Rutinene for konsert er nå velkjente for troppen og snart var stoler og notestativer på plass, klare for lydprøve. Fornøyde med lokalene busset troppen videre til Rena leir, der de fikk servert god middag og sett hvor de skulle tilbringe natten. Gardistene ble ikke lenge, men vendte raskt tilbake til Åmot kulturhus for de siste forberedelser og skift til paradeuniform. Musikkorpset ble satt godt pris på i Åmot, og både hovedkorpset og signalkorpset fikk stående applaus. Etter vel gjennomført konsert vendte signalkorpset snuten hjem mot Huseby, og egne signaloppdrag. Hovedkorpset gjorde derimot klar for sin første overnatting utenfor Huseby leir siden inntrykket på Terningmoen i oktober. Rundt klokka ti på kvelden fikk troppen sine siste meldinger av befal og rykket inn på nye rom i Rena leir. For de som kjenner 3. gardekompani er det vel ikke nødvendig å si at etter få minutter var strykebrett og -jern på plass, med samtlige gardister i full sving med buksepressen for morgendagens konsert.

Litt over halv åtte var musikktroppen stilt opp midt i Rena leir, klare til å legge ut på veien igjen. Denne gangen mot Røros og konsert i Norges kanskje vakreste kirke. Turen var lengre i dag, men det var motiverte soldater som steg ut i Røros, klare for storbandkonsert og en titt på hva Rørosmartnaden hadde å by på. Gardens Storband hadde nemlig fått som oppdrag å underholde på Martnan, noe både de og publikum satte stor pris på. Stemningen var god da storbandet dro i gang med Jazz Police, Diggin’ On James Brown og flere andre godlåter som falt vel i smak hos Rørosingene.

Røros3

Røros2Røros4

Etter å ha varmet opp paradeuniformen på scenen i Martnashallen trakk storbandet opp til Røros kirke sammen med resten av korpset. De marsjerte på to rekker opp gjennom kirkegata, forbi mange begeistrede tilskuere.

Røros6

Røros7

Alt var duket for fullstappet kirke. Gardistene beundret den vakre bygningen under rigging til konsert, og flere tok seg tid til å ta en titt på de historiske bildene som hang der, noen stammende helt tilbake til bygningens opprinnelse i 1784! Om kvelden var det konsert nummer to for hovedkorpset, og en full kirke runget av Mozart, Grieg, og ikke minst Harald Sæveruds Kjempeviseslåtten. Publikum ble også veldig beveget av salmen som korpset synger, “O bli hos meg”, og da korpset satte seg igjen var heller ikke alle øyne tørre hos gardistene selv. Korpset avsluttet også her til stående applaus, før de trakk seg tilbake til kveldens overnattingsområde, et gammelt forsamlingshus utenfor byen(!)

Røros1

Her ble korpset forlagt på feltsenger, og soveposen lagt ut. En morsom opplevelse, og stemningen var god fram mot rosignal, med spontan armhevingskonkurranse som et høydepunkt. Tidlig fredag morgen ble frokosten spist på Røros hotell, noe korpset var godt fornøyd med. Glade og mette begynte turen tilbake til Oslo og Huseby leir. Klare for helg, med to dagers hardt arbeid og tre godt gjennomførte konserter bak seg har nå musikktroppen fått sin første smak på turnè og den velkomsten 3. gardekompani kan få utenfor Oslo-området. Vi kan ikke vente med å få spille mange flere nye steder i løpet av året!

-Gardist Liknes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s