Forberedelser til festkonsert

Søndag 1. februar spilte vi den årlige festkonserten vår i Oslo konserthus. Dette er et av årets musikalske høydepunkter for oss, og vi har brukt masse tid på forberedelser til denne. Allerede i oktober fikk vi utdelt noen av stykkene som skulle spilles, så dette har vi forberedt oss på helt siden innrykk.

Torsdag 29. januar spilte vi konsert i Asker kulturhus, hvor vi for første gang fremførte konsertprogrammet som skulle brukes i konserthuset i Oslo. Konserten gikk veldig bra – selv om gardist Skavlid måtte spille hele første avdeling uten noter! En annen gardist hadde tatt med seg feil noter, og dermed var det ingen noter på stativet til gardist Skavlid da vi gikk på scenen. Men nok om det, det gikk heldigvis bra, og all ære til gardist Skavlid for det!

Storbandet vårt spilte også for første gang i Asker. De fremførte to stykker, som heter «Flight of the foo birds» og «The jazz police». Det svingte utrolig bra, og vi andre i hovedkorpset sto bak scenen og digget. Storbandet ledes av gardistene selv, og de skal spille noen stykker på konsertene våre fremover. Det er det bare å glede seg til!

Dagen etter konserten i Asker fortsatte vi prøver til festkonserten, denne gangen i leiren. Vi rigget opp alt utstyret i x-hall, og vi hadde generalprøve sammen med drilltroppen. Drilltroppen skulle forøvrig opptre for første gang i konserthuset. De var nok ganske nervøse i forkant av konserten. Det er ikke bare-bare å debutere i en utsolgt sal med 1300 tilskuere, men drilltroppen imponerte med drill til marsjen «Kungliga Flottans sjømannskolas marsj».

Vi fikk helg fra fredag ettermiddag til lørdag kveld før konserten. Major Nilsen syntes at vi var i rute, så vi slapp å ha ekstra øvelse på lørdagen. Dermed fikk vi slappe av og lade opp til den store dagen, før det på søndagen braket det løs!

Bilde1fest

Det er ikke bare det musikalske som må forberedes. Her sitter deler av lag 240 og spitter paradebelte. Det vil si at man polerer beltet med bomull, vann og skokrem, slik at det blir skinnende blankt. Paradeuniformen dampes, strykes og presses, slik at vi ser riktig bra ut på konserter.

Bilde2fest

Skifte til paradeuniform. Er konsertlokalet i nærheten av leir, så reiser vi vanligvis i paradeuniformen. Her er gardist Mjelstad.

Bilde3fest

Et av stykkene vi spiller heter «I bryllupsgården», og er en overture til Peer Gynt, arrangert av Major Nilsen. I stykket er gardist Aasbø solist på haringfele. Det er gøy å vise at vi kan mer enn å spille i et vanlig korps. I løpet av konsertene våre har vi også 5 forskjellige gardister innom pianoet, og en på trekkspill!

Bilde4fest

Signaltrommeslagerne fremførte et ekstranummer som heter «Telleslåtten». Et veldig tøft stykke av Johannes Sundvor.

Bilde5fest

I ekshall på fredagen, trompetrekka. Senere på dagen fikk vi melding om å pusse instrumentene til søndagen.

Bilde6fest

Gardist Helsinghof og gardist Vinje-Christensen spiller xylofoner på «Dance 1» av Dmitri Shostakovich. Der går det unna!

Mvh gardist Aanvik

En kommentar om “Forberedelser til festkonsert

  1. Tusen takk for en fantastisk konsert i går kveld! Det var utrolig artig å endelig få høre dere, ikke bare høre om dere. Vi storkoste oss med et svært variert program framført av dyktige musikere, solister, drill og signal. Både musikalsk og visuelt var dette en højdare og absolutt turen fra Vestlandet. Ønsker dere lykke til videre med et tett program og takk igjen for en super opplevelse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s