World Cup i Lillehammer

lillehammer signal

3. gardekompanis signalkorps står foran den såkalte «signalvinteren» og vi løste vårt første seremonioppdrag forrige uke. Under ordremøte ble det gitt melding om at vi skulle støtte World Cup på Lillehammer med fanfarer under premieseremoniene. Signalkorpset var klare og spente på pangstarten av vår signalvinter!

Torsdag ble den siste finpussen på paradesatsen gjort, før vi lastet opp på buss og satte veien mot Jørstadmoen leir. Direkte etter ankomst ble vi servert middag på leir. Etter en god middag, ble vi til jubel innlosjert på Jørstadmoens befalsforlegning. Alle mann ble tildelt overdådig luksus med 47″ flatskjerm, dobbeltmadrass og eget bad. Likevel gjaldt de samme rutinene som hjemme på Huseby, hvor senger skulle være strukket og alle rom likt linet. Etter en rask «puss&press» kjørte vi ned til Lillehammer for å åpne World Cup med de to signalmarsjene «Oktober» og «Aarflots Honnørmarsj».

Fredag morgen startet vi med rolig langkjøring opp i dalen ledet av Fenrik Bakken. God moral, snøvær og en lang, glatt oppoverbakke er «smud ass». Etter å ha dusjet, spist frokost, pusset og presset, satt vi oss opp på buss for å reise til oppdragets første blomsterseremoni. Ekstra gøy er det å kunne spille lang fanfare når det står tre norske jenter på seierspallen! Gjennom fredagen erfarte vi raskt hvordan rutinene må være for at slike oppdrag skal gå knirkefritt (les: smuuud)

Lørdag morgen pakket vi oss ut av befalsforlegningen og kjørte buss opp til Birkebeinerstadioen for å gjøre de siste seremoniene. Totalt fire seremonier med tilhørende lange fanfarer ble gjennomført på lørdagen. Skiløperne florerte rundt oss da vi marsjerte inn på stadionen, noe som førte til at vi kom «tett på» enkelte av dem. Gardist Nilsen «gikk ned» Therese Johaug rett etter at hun hadde vunnet et renn (Garden viker aldri!) og Gardist Hannestad skrapet opp skiene til flere russere. I tillegg fikk vi under siste forflytning med oss den svenske skiløperen Emil Jönsson marsjerende som bakerste mann.

Lørdag ettermiddag lastet vi opp alt matriell på buss, og vendte marsjretning mot Huseby leir. Bussturen bestod blandt annet av en kort oppdragsdebrief, pepperkaker og topp stemning.

Vi ser oss godt fornøyd med oppdraget, og ser frem til fortsettelsen på signalvinteren. Det er godt å kunne bo som konger og dronninger når vi er ute på oppdrag, men vi vil alltid lengte tilbake til Gardehall og X-plass. Borte bra, Huseby best.

-Gardist Hannestad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s