UKHB og Overlapping

ukhb

Nå som vi har gått fra å være garderekrutter til å være gardister så har vi fått litt mer ansvar og det innebærer flere ting. Blant oss i signalkorpset så er noe av det at vi kan være UKHB på leir og hornblåser på slott. UKHB som står for «Uke-Havende-Horn-Blåser» er en stillingen som er særegen KP3 fordi vi er musikk og drill. Kort forklart så har UKHB ansvar for å spille signaler på leir, men den er også litt mer enn det. For å forklare litt mer om stillingen så har jeg snakket med 2 gardister, en overlapper og en av oss som begynte oktober. De snakker om sine erfaringer som UKHB og hva stillingen betyr.

Gardist Isachsen

isachsen

Hva er UKHB og hva går stillingen ut på?

UKHB sin jobb i leir er å spille alle signalene som skal spilles i leir, gå post-runde, låse-runde og hjelpe til der det trengs. Stillingen rullerer på hornblåserne i signalkorpset og går over en uke hver gang. Signalene betyr forskjellige ting som revelje og flaggapell og fra gammelt av er de der for signalisere hva som skjer på leir. Det spilles totalt 9 signaler i løpet av en dag. Det som er veldig viktig med signalene er at de skal spilles på riktig tidspunkt. Som UKHB er det viktig at du alltid har kontroll på hvilke signaler du skal spille når.

Hvordan var din første gang som UKHB?

«Jeg var kjempenervøs første gangen jeg skulle spille et signal som UKHB! Varmet opp alt for lenge før hvert signal og sjekket alltid tid og klokken for det neste. Det verste jeg kunne tenke meg var å glemme et signal. Det gikk jo selvfølgelig fint for jeg visste jo hva jeg skulle gjøre og hadde fått opplæring i det, det var bare og kommer over den første nervøsiteten.»

Hvordan har det vært å være overlapper og hva betyr det?

«Som overlapper skal du være et slags ledd mellom den gamle og nye kontigenten. Du skal rett å slett overlappe ansvaret mellom kontigenten. Jeg er en av to overlapper som har vært her siden april og så er det en til overlapper som har vært her siden juli. Det er en litt annerledes førstegangstjeneste spesielt siden du går igjennom 2 forskjellige konter i musikk og drill. Men er veldig glad for at jeg kom i KP3 og ville ikke gjort det anerledes!»

Var det slik at du ikke kunne spille trompet når du kom hit?

«Det er riktig. Hadde veldig lite erfaring med det og kunne ikke spill. Så det var en veldig tung å bratt læringskurve og tok en stund før jeg følte at jeg kunne spille med selvsikkerhet, men har blitt veldig god på kort tid. For å si det sånn, jeg ville ikke kunne vært med her hvis jeg ikke hadde kommet opp på et høyt nivå. Ingen unnskyldninger!»

Gardist Aukner

aukner

Hvordan var den første gangen som UKHB?

Jeg var utrolig nervøs og samtidig veldig spent. Dette er jo en stilling som vi i signal alle må igjennom og vi har øvd veldig mye for å bli gode i den. Så er jo spennende å se hvordan jeg takler den. Jeg var også den første av vår kont som skulle være UKHB så det var jo litt forventninger i lufta. Men etter jeg hadde spilt mitt første signal så gikk de andre veldig greit egentlig. Det var bare å kommer over den første terskelen som var litt vanskelig, men når man først gjorde det så gikk alt på skinner etterpå.

– Gardist Shergill

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s