Livet med ny identitet.

1053422_680009975348736_854206849_o

Håret er borte og hårvoksen likeså. Jeans, longsleevs, luer og converse er byttet ut med M04-uniform, feltlue og M77­støvler. Fotballtrening, Netflix og Xboxspilling er erstattet av x­marsj, sengestrekk og stryking.

Hvis noen hadde kommet bort til meg mens jeg ennå gikk på videregående og sagt: «Når du er ferdig her, så skal du søke deg til drilltroppen i Hans Majestet Konges Garde» så hadde jeg nok brutt ut i latter og sagt nei.

Jeg har forsåvidt alltid sett på Drilltroppen som noe vanvittig kult og helt uoppnåelig. Derfor overrasket jeg både meg sjøl og mine nærmeste ved å søke meg nettopp til denne troppen. Så nå er videregående en del av min historie, en aspirantperiode er min nåtid og forhåpentligvis er drilltroppen min fremtid.

Jeg kommer fra ei lita fjellbygd i Nordland, og har hatt en helt vanlig og grei oppvekst. Min familie er stor og består av svært ulike individer. Fra jeg var liten, har jeg blitt oppmuntret til å ha egne meninger og til å sette spørsmålstegn ved vedtatte og oppleste sannheter. Jeg er vant med at det jeg mener betyr noe og jeg har alltid blitt lyttet til når jeg har hatt noe å si.

Nå er jeg ikke lenger et individ, men en del av et hele. Vi er 44 gutter er plassert på fire rom, målet er å få oss omgjort til en enhet som skal framstå som verdens beste drilltropp. Vi skal spille hverandre gode, vi skal tenke fellesskap og glemme egne behov og ønsker. Vi skal være de beste på holdninger, vask, uniform, våpeneksersis og sluttet orden.

Vi skal utføre enhver ordre, slik skal vi være et forbilde for andre soldater. Etter en måned i Huseby leir, har jeg erfart at dette er mye tyngre enn jeg hadde regnet med. Likevel er det med stor ære jeg tar på meg uniformen med den blå stripa til KP3.

Mange før oss har klart den brå overgangen fra et sivilt til et militært liv og de har lagt lista rimelig høyt. Man får et lite adrenalinkick hver gang det er inspeksjon og befalet kommer inn på rommet, for å se om du har gjort indretjenesten bra nok. Selv om det er kjedelig og langtekkelig å stå på null­plan og øve for seg selv, så går det kaldt nedover ryggen min når befalet roper ut en kommando og hele troppen utfører den likt.

Tanken om å gjøre hverandre flinke og å motivere hverandre, tiltaler meg. Det er klart at det kan være utfordrende å bo 11 stykker på et rom, men det er faktisk svært spennende å komme nært innpå mennesker fra hele landet. Man lærer mye både om andre og seg selv ved å leve sammen med mennesker med helt ulik bakgrunn og interesser og jobbe sammen med dem under stressende forhold.

Identiteten er tatt fra oss og vi har fått en mal vi skal tilstrebe å passe inn i. Det er veldig inspirerende og interessant å se på hvordan hver og en i troppen jobber for å bli den perfekte soldat, vinduet de andre nasjonene ser Norge igjennom, og hvordan bryteren deres slås over fra det de var i det sivile liv til deres nye militære liv.

Uansett om jeg kommer videre i drilltroppen eller ikke så ser jeg fram til et veldig lærerikt og spennende år i Kongens klær.

– Aspirant Kappfjell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s