Fra Hanne til «Garderekrutt Mjelstad» på fire uker

Da jeg satte meg på flyet den 06. Oktober, klar for innrykk på Terningmoen neste dag, visste jeg helt ærlig ikke hva jeg skulle forvente. Jeg hadde snakket med tidligere gardister, jeg hadde lest rundt på nettet og jeg hadde reflektert mye rundt hvordan det neste året kom til å bli, men for å være ærlig hadde jeg rett og slett ikke peiling. Jeg ante ingenting om hvordan befalet faktisk kom til å oppføre seg, hvordan alle med-rekrutter kom til å være, og heller ikke hvordan jeg kom til å takle det hele

.unnamed (4)

De første dagene var et eneste stort surr av mennesker, venting og informasjon. Heldigvis har en del rutiner satt seg nå, og når jeg får spørsmålet «hvordan er hverdagen din?», ja, da har jeg faktisk et svar. Man lærer veldig mye, veldig fort i forsvaret, og jeg er glad for at en hel del rutiner har kommet på plass. Jeg vet for eksempel at om jeg står opp halv seks hver morgen, altså en halvtime før revelje, er det såpass få oppe at jeg alltid slipper do-kø. Jeg vet også nøyaktig hvordan jeg skal sette opp håret for at det skal ligge pent inntil hodet mitt gjennom tjenesten, og jeg har vendt meg til at sminke ikke er en del av hverdagen. For å være helt ærlig er det egentlig utrolig deilig at sminke er uaktuelt når jeg skal ha antrekk i orden, ferdigstrukket seng, ferdigvasket stue og ha spist frokost før klokken er halv åtte hver dag. For ikke å tenke på rennende maskara mens vi står ute under morgenoppstilling i regnvær.

unnamed

Dagene har fått et slags mønster etter hvert, som jeg tror at kommer til å holde ut rekruttperioden, om ikke lenger. Dagene består av ting som FyFo, SLO, musikkøvelse, SLO, egentrening, SLO, informasjon og litt mer SLO. For de som ikke vet det, er SLO, altså sluttet orden, når vi trener på å stå stille, vende oss, forflytte oss og marsjere. Og ja, man må trene på å stå i ro. Mye. Dagene er på et vis veldig like, fordi det er mye av de samme tingene i løpet av uken, men likevel er ingen dag i nærheten av lik den forrige. Tiden går også veldig fort, og selv en mandags morgen er det faktisk ikke så utrolig lenge til helg. Og selv om vi har det veldig moro i hverdagen, er helgen hjertelig velkommen.

unnamed (2)

Vi har ikke akkurat en standard åtte-timers arbeidsdag som rekrutter. Selv om alle er oppe klokken 6, er det ikke tema å være ferdig med tjeneste før klokken er åtte om kvelden. Og da skal vi fortsatt pusse sko, stryke uniform og gjøre eventuelle andre forberedelser til neste dag. Dagen inneholder også utrolig mye hardt arbeid, både fysisk og psykisk, og det har vert dager der jeg har tenkt at det ikke er verdt det. Jeg har gått helt i kjelleren og tenkt på hvor deilig det hadde vert å bare reise hjem. Men så tilbringer jeg tid sammen med de andre rekruttene som jeg etter hvert ser på som gode venner, jeg tar del i den gode stemningen vi har og ler av noe sært og internt som bare vi forstår, og alle tanker om å reise fordufter helt. Jeg vil ikke bytte bort det gode miljøet jeg har rundt meg nå for noe i verden. Da vil jeg heller jobbe hardt, være sliten og ha det kjipt en stund, om det er prisen jeg må betale.  Det er noe helt spesielt med stemningen i troppen som jeg ikke har opplevd noe annet sted, og jeg tror faktisk helt ærlig at sammen kan vi klare alt.

– Garderekrutt Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s