Forventninger og fakta

Det er onsdag kveld og musikktropp er ferdige med dagens tjeneste. Sko skal pusses og uniform strykes til neste dag, og etterpå er det tid til sosialt samvær på kuben. Kuben er leveområdet vårt, der vi sover, dusjer og stryker. Musikktroppens mediegruppe har som første oppdrag å snakke med noen av garderekruttene om deres forventninger og første inntrykk av tjenesten.

Marthinsen

Vi hadde alle tanker om hvordan ting kom til å bli når vi søkte oss inn i musikktroppen, men ingen av oss visste vel egentlig helt hva vi gikk til. Flere av rekruttene hadde hørt rykter, som Spigset som hadde hørt at vi måtte stå opp klokken halv fem hver dag og at det var overdrevent mye trening. Dette er da en smule overdrevet, da de fleste tidligst står opp mellom halv seks og seks, og ja, vi bruker kroppen mye, men standard trening av typen styrke eller løping skjer bare ca. 3 ganger i uken. Wiulsrød og Marthinsen fortalte begge at de hadde høye forventninger til nivået i musikktroppen. De har begge sett garden opptre, og har hørt hvor utrolig dyktige korpsmusikantene blir i løpet av året. Vinje-Christensen kunne fortelle at han er positivt overrasket over musikken vi spiller. Mange tenker nok bare på Military Tattoo og marsjer når de hører ordet garden, men i musikksalen blir det spilt flere show- og orkesterstykker, noe som er utrolig gøy å både spille og å høre på.

Vinje-Christensen

Det er ingen gradvis overgang til livet i militæret! Vinje-Christensen forteller at den stramme holdningen til befalet kom veldig brått på, noe vi i mediegruppen er enig i. Selv om de ikke har forventet det beste av oss fra dag én, ventet ikke befalet lenge med å presentere oss for den militære måten å snakke og te seg på. Men heldigvis er det andre ting som ble annerledes enn forventet. Spigset var den første til å nevne stemningen i troppen som en positiv overraskelse. For selv om vi jobber hardt, så har vi faktisk tid til å slappe av og ha det moro sammen. Miljøet er noe absolutt alle har påpekt på et tidspunkt, og det å bo så tett sammen er nok noe annet som ble en brå overgang, men ingen har noe å klage på når det kommer til miljøet på kuben.

Flere er enige i at antallet jenter på kuben har en del å si for dette gode miljøet, og påpeker særlig at det hadde blitt annerledes dersom det bare var gutter der, slik som i drilltroppen.  Musikktroppen er en av avdelingene der mange jenter også vil inn, og blant de 84 i troppen er det ca. 30 jenter. Det tror særlig guttene vi snakket med at spiller inn på stemningen i troppen. Vi er alle vant til å ha både gutter og jenter rundt oss, og det er en av tingene som gjør at miljøet kjennes så naturlig for oss. Marthinsen sier derimot at hun ikke har tenkt mye på det i det hele tatt, folk er folk, og så enkelt er det.

Rutinene begynner å falle på plass på kuben, og enkelte merker til og med at de gjør ting som å re opp sengen når de er hjemme på perm, selv om dette aldri skjedde før. Vinje-Christensen forteller at han har begynt å legge merke til ting som ikke står «linet». Det å stå opp om morgenen var gjerne en utfordring som mange har kommet over nå. Wiulsrød forteller at han ofte våkner før klokken ringer, selv om det kanskje er mest fordi jentene på naborommet bråker! Spigset derimot har alarmen på fem minutter før hun må stå opp, slik at hun fortsatt kan slumre bare den ene gangen før hun må opp. En ting mange har felles, er at de har blitt flinkere til å få ting gjort, og når det blir rutine går det gjerne fortere og lettere enn før.

Spigset

Vi ba også alle fire komme med et råd til andre gardister, og fikk alt fra ordtak til små tips som gjør hverdagen lettere. Spigset delte de kloke ordene hun brukte når hun hadde periode som Troppskommandør; «Øv som om du er den verste men opptre som om du er den beste».  Marthinsen kom med et enkelt uttrykk som virkelig passer henne og hennes personlighet, «Smil og vær glad!». Noe så enkelt kan også hjelpe i en tung økt med Sluttet Orden, eller når du fikk om på seng for fjerde dag på rad. Ikke at du har lov til å smile under en SLO-økt…

Wiulsrød

Guttene vi snakket med kom med litt mer praktiske tips, som begge angikk våre daglige rutiner. Vinje-Christensen sa rett ut at en ikke bør bruke 1 time på å stryke uniformen hver dag. «Fokus på rygg og knehaser!» Wiulsrød satte fokus på å få ting gjort: «Skal du vaske, så vasker du; så fort og grundig som mulig. Og ha på musikk i bakgrunnen, da blir det alltid god stemning!»

–          Garderekrutter Mjelstad & Liknes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s