Nytt blod

imageHøsten er i fremmarsj, sommeren har gått i tørn. Nettene blir lange, og kulda setter inn. Dette er i seg selv lite spennende, men i skrivende stund har mange håpefulle ungdommer hatt sitt første møte med Forsvaret og Hans Majestet Kongens Garde. De er kommet fra alle landets hjørner for å avtjene sin førstegangstjeneste for Konge og fedreland. Man trer inn i «de voksnes rekker» -man blir soldat. For mange kan dette oppleves som skremmende; man forlater tilværelsen som sivilist, hvor man har råderett over egen tid, og brått blir man nødt til å tilpasse seg en helt annen hverdag. Det innebærer blant annet revelje kl.0600, sengestrekk, romvask, sluttet orden, militær disiplin og ingen mulighet til å påvirke hva som blir servert til middag.

Innrykket for musikktropp består av helsesjekk, utfylling av diverse skjemaer, hårklipp eller oppsett av hår, og uttak av militært materiell. I løpet av de neste dagene, går man fra å være «menigmann», til å bli menig, og sakte men sikkert formes man til en vaskeekte kp3’er. Det er ikke til å stikke under en stol at dette året vil bli en stor prøvelse for mange, men de erfaringene de vil opparbeide seg, de opplevelsene de vil få, og de gode vennene de vil få, vil veie opp for alt slit og strev, tifoldig.

Vi ønsker musikktropp 2015 velkommen til kp3.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s