Øvelse statsbesøk

I dag, onsdag 30. mars, har 3. og 2. Gardekompani en øvelse hvor vi skal gjennomgå prosedyre ved statsbesøk. Mandag 12 mai kommer den Israelske presidenten Shimon Peres på statsbesøk i Norge. Det starter med en offisiell mottakelse på slottsplassen av H.M. Kong Harald, hvor 3. og 2. Gardekompani står oppstilt sammen med deler av Krigsskolen. Statsbesøk er den høyeste form for diplomati mellom to stater, og er preget av seremonier og formaliteter.

image

Hovedsermonien foregår på slottsplassen, og det foregår en seremoni ved nasjonalmonumentet på Akershus festning. Vi starter med å gå en vaktparade fra Akershus festning opp til slottsplassen. Når vi kommer opp dit starter det med oppstilling og inspeksjoner. Paradekompaniet (2. Gardekompani) inspireres først av gardesjefen, Oberstløytnant Øie, deretter av H.M. Kong Harald, og til slutt av Israels president Shimon Peres. Det er en høytidelig seremoni hvor musikktroppen spiller nasjonalsanger, signaler, og inspeksjonsmusikk. Seremonien varer i ca en time, før vi marsjerer tilbake til festningsplassen og nasjonalmonumentet, hvor det vil foregå kransenedleggelse.

image (2)

Vi har trent på alt dette i dag, og en slik øvelse er svært viktig for at vi skal få en så god gjennomføring som overhodet mulig når presidenten kommer.
Gode forberedelser gir gode resultat.

image (1)

PS: førstkommende fredag 2. mai har vi en vaktparade fra Akershus festning til slottet kl. 13.10, før vi går en drill på slottsplassen.
Førstkommende søndag 4. mai er vi i Asker og har en gatedrill og utekonsert kl. 14.00.

Musikalsk hilsen Gardist Johansen og Gardist Isefjær 🙂

2 kommentarer om “Øvelse statsbesøk

  1. Merker tiden har gått siden jeg var i garden.. På hvilket tidspunkt endret kp2 navn fra eskorte til parade? Jeg var sjåfør i eskortetroppen i 06, og vi merket allerede da at begrepet «eskorte» var på vei ut.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s