Ukas høydepunkter

Da har vi spilt konsert i Hjertnes kulturhus (Sandefjord) og i Drammens teater. Også disse konsertene, som de siste konsertene våre, er å regne som festkonserter. I anledning av feiringen av grunnlovens 200 års jubileum, har vi kalt konsertene våre festkonserter. Dette illustrerer vi med Johan Svendsens Festpolonaise, et stykke skrevet for slik en festlig anledning. I tillegg har vi et annet jubileum å feire, et musikalsk jubileum, nemlig Johan Halvorsens 150 års jubileum. I den anledning spiller vi det kjente stykket Bojarenes Inntogsmarsj.

DSC00712

Med på laget hadde vi en drillgardist som tok den edle jobben med å støtte staben på standen sin. På konserten i Drammen var det også en signaltrommeslager som tok denne jobben og var modell ved standen. Dette var populært, spesielt for de små som møtte opp som publikum. Trommeslageren viste fram signaltrommen til de oppmøtte barna og drillgardisten gjorde våpeneksersis for å imponere. Hvem vet, kanskje det er noen nye som kommer til å søke seg inn om noen år?

Vise Korporal Andersen varmer opp til forestilling.
Vise Korporal Andersen varmer opp til forestilling.

Publikum er jo en viktig drivfaktor for at konserten skal være bra. Vi spiller alltid så bra som vi kan, men når det er respons i publikum blir det alltid litt ekstra stemning blant oss på scenen.

DSC00687

Cartoon Music fikk vi latter i respons, på 1812 Overture skvatt folk til da kanonene smalt og på Valdresmarsjen, ja der var det trampeklapp. På konserten i Drammens teater hadde vi et nytt ekstranummer, nemlig Bruremarsj fra Lødingen. Denne ble fremført i kor, med trekkspill og skarptromme i bakgrunnen. Etter responsen å dømme falt stykket i god smak hos publikum!

Med applausen rungende i ørene sier vi takk for to flotte konserter denne uken og håper at alle får en flott helg!

Hilsen Gardist Brekke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s