Grunnlovsjubileet på Eidsvoll

Helgen er over og deler av signalkorpset sitter igjen med en god følelse etter helgens oppdrag.

Alle 8 signaltrommeslagerne og 4 signalhornblåsere fikk det ærefulle oppdraget å delta på NRK sin Grunnlovsjubileums-sending fra Eidsvoll. Mens resten av musikktroppen tok helgepermisjon, reiste vi til Eidsvoll fredag og lørdag for gjennomgang og søndag for livesending.
Her ble vi stuet bort innerst i en gammel låve hvor vi hadde hvileområdet vårt. Dette delte vi med andre statister, som dansere og Eidsvollmenn.

Området rundt Eidsvollbygningen så fredag og lørdag mer ut som en byggeplass enn en scene hvor det skulle være livesending, men man så fort at dette var en stor produksjon. Dette var ganske nytt for oss alle. Usikkerheten var tilstede på fredagen, så alt gikk ikke helt etter planen. Etter en peptalk fra troppsjef bar det hjemover til leir sent på kvelden.

Hornblåsere

Lørdag startet med en ekstra gjennomgang av våre deler i showet. Vi la ut en provisorisk scene av plank i gardehallen for at det skulle bli mest mulig likt som på Eidsvoll. Åpningsnummeret og trommeinnslaget ble drillet og vi følte oss mye bedre rustet til å gjennomføre dagens runde på scenen. Vi satt oss på bussen etter middag og vel fremme kommer vi oss inn på låven før vi gjorde det vi skulle på scenen denne dagen. Bussturen ble mye mer behagelig etter en dag hvor ting ble bedre og bedre.

generalprøve

Søndagen kom og det var et dusin  gardister som var spente da de stod opp. Håret måtte klippes , skjegget måtte barberes, skoa måtte pusses og uniformen strykes. Alle gjorde litt ekstra, dette måtte jo bli bra! Avreise nærmet seg, vi fikk paradeuniformen på og lastet instrumentet og nødvendig utstyr på buss. Da vi endelig kom frem var det klart for en generalprøve. Den gikk bra og vi hadde godfølelsen. Nå var det bare å vente på at sendingen skulle begynne.

Rett før sendingen gjorde signalhornene seg klare for å spille parademarsj for Hans Majestet Kong Harald og familien. Da det var gjort gikk vi rett i livesending. Åpningsnummeret fungerte akkurat som det skulle , og den gode følelsen ble tatt med til hvileområdet før signaltrommeslagerne skulle ha sitt nummer.

Fokus var noe vi hadde i tankene. Dette måtte bli bra. Konsentrasjonen var på topp, vi gjorde oss klare bak scenen og ventet på klarsignal. Der kom det og vi gikk ut på scenen.

Ferdig!

Hvordan gikk det?
Sjekk det ut her da vel.
http://tv.nrk.no/program/muhu18006114/grunnlovsjubileet-2014

Åpningsnummeret er i selvfølgelig i begynnelsen og trommenummeret er ca 36.50 ut i klippet.

Gjør uken fin!
Gardist Isefjær, signaltromme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s