Konsertsesongen

 Drill og marsjering er kanskje det vi er kjent for, men det er bare en liten del av det vi gjør i Gardemusikken. Akkurat nå er vi for fullt i gang med konsertsesongen, en omfattnde periode med mange oppdrag rundt på østlandet. Programmet vårt inneholder typisk militærmusikk som Gardemarsj og konsertmarsjer, vi er tross alt et militærkorps, men også underholdningsmusikk og norsk musikk preger vårt repertoar. Akkurat nå har vi både stykker som Cartoon Music og Bohemian Rhapsody på programmet og mer blir det støtt og stadig.

IMG_0649 IMG_0659

Forrige konsert var senest lørdag 11. Januar. Denne var på Lillestrøm, etter invitasjon fra Lillestrøm Musikkorps. Denne konserten er etterhvert blitt en tradisjon og er en slags oppkjøring for Lillestrøm Musikkorps sitt program til NM i Janitsjar. Musikken som ble spilt strakk seg fra Bojarenes Inntogsmarsj av Johan Halvorsen (med Lillestrøm Musikkorps) til den swingende musikken til Count Basie (med Gardemusikken).

På konserten på Lillestrøm deltok bare hovedkorpset, men kanskje du så innom EM i skøyter på Hamar? Der var nemmelig signalkorpset og utførte oppdrag med glans. Det hele ble vist på TV av NRK så du kan sikkert søke det opp og få med deg deres bidrag til mesterskapet den dagen.

I disse dager er det oppkjøring til så mangt. Troppen har startet den møysommelige prosessen å lære seg drillen musikk egendel! De er med andre ord kommet et stykke. Samtidig jobber vi oss fram med stormskritt til den sagnomsuste Festkonserten, søndag 2. Februar i Oslo Konserthus. Hvis du vil komme men ikke har kjøpt billett så begynner det å haste. Og det skal sies, det kommer til å bli en konsert med stil, så den må du ikke gå glipp av.

Men før den tid har vi en konsert, vår egen oppkjøring til Festkonserten. Denne er på Holmestrand torsdag 30. Januar og kan også anbefales på det sterkeste.

Programmet på konsertene kommer til å strekke seg fra det romantiske, over i det marsjerende, til det swingende og helt til det rockete. Med andre ord, det er noe for enhver smak.

Håper vi sees på konsertene fremover!

Her er en video av første fellesøving. Vi øver på marsjen(og sangen) som skal brukes i drilltropp musikkdel.

Gardist Brekke

En kommentar om “Konsertsesongen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s