Operasjon Jul

Nå legger kanskje flere merke til at dette innlegget kommer noe forsinket. Grunnene til dette er mange, men først og fremst er det julepermlatskap, og deretter påfølgende travel tjeneste, som har kommet i veien. I tillegg har vi ikke internett på kube ennå (og det er uvisst om vi noen gang får det), om dette er en unnskyldning. Vi beklager uansett forsinkelsen.

Nest siste dag på leir før juleperm, torsdag 19.12, begynte veldig bra for musikktroppen, og bidro til å gi oss alle litt etterlengtet julefølelse. Det første vi gjorde var å møte opp til majorens musikkquiz, hvor lag 220+110(som bare stilte to mann, dette rommet stiller nesten aldri fulltallige, fordi det bare består av hornblåsere og vanligvis har noen menn på oppdrag til enhver tid) vant en konfekteske, heder og ære. Quizen tok en liten time, og etterpå trakk vi alle sammen bort til gardehallen for å iverksette dagens viktigste oppdrag: operasjon jul.

Operasjon jul var en innsats for å bringe litt førjulsglede til oss alle – selvfølgelig til oss gardister, men aller mest til barna fra de tre barnehagene Huseby, Persbråten og Pyramidenbarnehage, som var invitert til å tilbringe noen timer sammen med oss. Dette er et prosjekt Adm.Off, Løytnant Fairchild og hans utnevnte «Adm.Off Jul», Gardist Johannessen, samt de andre medlemmene av staben har jobbet med en tid.

IMG_0209
Admoff Jul, garderekrutt Johannessen

«Vi har jobbet med dette i ca. to uker, om ikke tre. Det er en god stund siden vi sendte ut invitasjonene, og vi har hatt god kommunikasjon med barnehagene i forkant» – Nyutnevnt Adm.Off Jul like før det hele brakte løs.

Gardist Pijfers sto i front for det som skjedde fra scenen denne dagen – hun sang både solo på En stjerne skinner i natt, og ledet både oss og barna i allsang, før og under juletregangen. En messingkvintett med slagverker (Gardist Samdal, Haugen, Johansen, Bjørgve, Lilleløkken og Kopperud) spilte flott musikk både med og uten sang hele seansen, og bidro til å skape god stemning.

IMG_0147

1503464_10200998002462657_855142177_n

Hele tiden foregikk det lett og barnevennlig bevertning – boller, rosiner, pepperkaker, saft og klementiner som drilltroppen hadde stablet i flotte pyramider. Pepperkakene ble blant annet delt ut av Gardist Skjerpen, som for anledningen måtte legge tilsides sin brede lofotdialekt for et forfinet oslomål. Da vi prøvde å forklare noen barn at han bare gjorde seg til fordi han vanligvis snakket så rart, ble dette møtt med det fantastiske spørsmålet «er det fordi han er fra et annet land?»

Utenom den musikalske underholdningen og bollespisingen skjedde det mye annet morsomt for barna. For mange av de minste var det nok pyntingen av juletreet som var det morsomste, særlig når høye gardister hjelper til med å henge pynten aller høyest oppe. Alle barnehagene bidro med pynt, og det meste hadde barna laget selv.

IMG_0332

Etter pyntingen sto juletretenningen for tur. Alt lyset i hallen ble slått av, vi telte ned og det skjedde … ingen ting. Lyset ble slått på for å sjekke om strømmen til treet ville fungere bedre da , men det var fortsatt intet hell. Dette kunne blitt en liten nedtur på den ellers fine stunden vi delte med barnehagebarna, men heldigvis ble feilen fort fikset, og treet ble tent.

1533251_10200998002422656_2044707369_n

Så startet gangen rundt juletreet, og vi måtte gå i mange ringer for at alle skulle få plass. Sangene vi gikk til var en litt modifisert versjon av musevisa (vi sang første og andre vers, og så første og andre vers igjen – mye lettere å lære seg for de små) og selvfølgelig hele Så går vi rundt om en enebærbusk – med bevegelser og det hele. Veldig morsomt for de store barna når de fikk løpe på siste vers, uten at det ble skummelt for de minste – med en trygg gardisthånd å holde i gjør det ikke noe at femårsklubben raser forbi.

Jeg snakket med noen barn for å høre hva de mente var det beste med operasjon jul, og her er svarene jeg fikk:

«Det beste var å gå rundt (juletreet)»- Jonas (5)

«Nei, det beste var å leke sisten!»- Fredrik (5)

«Jeg likte best boller og saft» – Jenny (4)

Og på spørsmål om hva de ønsket seg til jul, var svaret:

«vannpistol og vet ikke» – Erik (3)

IMG_0478

Etter hvert var klokken blitt nesten tolv, og vi måtte ta farvel med de nye små vennene våre. Julepynten fra treet skal tas med ut til vaktstedene i løpet av julen, slik at gardistene fra vaktkompaniene skal få litt julestemning der de står på Slottet, Skaugum eller andre steder for å passe på mens vi andre har juleperm. Juletreet selv ble båret til messa, og romstert ned trappen slik at det kan stå der og pynte opp for dem som er på leir i løpet av julen. Nedriggingen for øvrig gikk som vi har blitt vant med etter andre typer oppdrag – raskt og smertefritt, og vi kunne gjøre oss klar for dagens videre program. Etter en slik hyggestund må det veies opp med noe hakket kjipere, vi kunne jo ikke mykne helt allerede før julepermen var innvilget – etter lunsj sto 3000meter-test på programmet.IMG_0182

PS. En annen person med en viktig rolle i gardehallen denne dagen var Gardist Persson – innehaver av stillingen «sjef toalett», med det oppdrag å veilede barn og barnehageansatte til toalettene på velferden, og toalettet og våre improviserte stellebord i gardehallen.

Og det beste sitatet fra operasjon jul kommer fra Astrid Vig, avdelingstillitsvalgt i garden, og en av de inviterte denne dagen: «Jeg er her fordi det er hyggelig. Og det er fint å møte små barn og dere på samme tid. Det er jo maks dose fantastisk!»

Håper dette innlegget ga litt julestemning på etterskudd, eller i det minste brakte litt glede i det nye året. Dette innlegget er også ment å vise at vi noen ganger gjør annerledes ting i KP.3, og at gardehallen kan brukes til annet enn slo.

Ønsker alle en god jul og et godt nyttår

Hilsen Gardist Gabrielsen.

PPS. Ønsk velkommen til Gardist Brekke – hun tar over for Gardist Olsen som stabssoldaten med ansvar for blogg, og som spillende stabssoldat deltar hun også i hovedkorpset på bassklarinett – en superdame, med andre ord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s