Øvelse gjør mester!

Tid er et absolutt begrep, men den raser virkelig avgårde. Vi går inn i vår fjerde uke med nye rekrutter, og mye har skjedd siden innrykk.

_DSC0379

Etter hvert som dagene går, blir rekruttene mer og mer rutinerte. Indretjenestene forbedres fra dag til dag, sengestrekken blir strammere og gulvene renere.

Dette forhindrer likevel ikke timelange morgenoppstillinger, der befalet hisser seg opp over dårlig barbering, skrukkete uniformer, fjonete håroppsett og glemte skokremflekker.

_DSC0424

Troppen trener tre ganger ukentlig med fokus på kondisjon og styrke. Sluttet orden (også kjent som SLO) preger hverdagen. Opptil seks timer daglig med grunnstilling, vendinger og x-marsj på ordre og kommando begynner å bli rutine.  Lyden av såle mot asfalt og Fenrik Bakkens taktslag er lyder som preger området rundt Gardehallen fra morgen til kveld.

_DSC0475

Musikkøvelse er en daglig faktor som også begynner å bli rutine. Signalkorpset deles i to med trommer og blås hver for seg. Det går for det meste i Åreflotøvelser, leirsignaler og signalmarsjer.

_DSC0510

Hovedkorpset har gruppeøvelser fra morgenen og tuttiprøver rett etterpå. Her går det i alt fra Gammel Jegermarsj til Cartoon music. Ryktet forteller at det gjøres store fremskritt i begge korps.

Fredag 11. Oktober hadde vi vår første felles spilling med hovedkorps og signalkorps. Det var en fin opplevelse å få så tidlig i KP3. Det kommer til å bli utrolig bra.

Når det kommer til overlapperne, går det i vakt og oppdrag. Det er en travel hverdag der slottsvakt og leirvakt skal dekkes, samtidig som ulike oppdrag skal utføres.

 _DSC0582

Spennende nye uker er oss i vente, og vi kommer til å oppleve fine, slitsomme, morsomme og sosiale øyeblikk.

En ting er sikkert. Dette blir et uforglemmelig år.

_DSC0535

Gardist Boge

2 kommentarer om “Øvelse gjør mester!

  1. Du må ha i tankene at alle som er i 3. Gardekompani, har meldt seg frivillig inn i kompaniet. For mange i korpset blir dette et musikalsk høydepunkt – å få fremføre for så mange mennesker. Jeg tror jeg snakker for de fleste når jeg sier vi ikke trenger noens sympati 🙂

Legg igjen en kommentar