Sørlandsturné

Etter en varm tattoosommer i Basel i Sveits, er gardistene i 3. Gardekompani denne uken klare for å ta Norge med storm. (Vi håper derimot at Norge tar i mot oss med sol!). Mandag morgen satt vi oss på bussen, som via Sørlandet skulle ta oss til Stavanger. Ved ankomst var det ingen tid å miste, og vi var klare for drilloppvisning i Sandnes kun kort tid etter den lange bussturen. Det var mange mennesker som hadde møtt opp, og stemningen var særdeles god.

ImageImageImage

Image

Image

Dagen etter var det drilloppvisning på Madla leir, sjøforsvarets rekruttskole, og senere på kvelden holdt vi en flott kirkekonsert i St. Petrikirken i Stavanger. Det var vår kontingent sin aller siste kirkekonsert, og det ble en nokså tårevåt opplevelse for både publikum og gardister.

Image

Image

Vi nærmer oss nemlig mot slutten av vår utrolige førstegangstjeneste, og selvom Gardemusikken fortsetter neste år, vil det plutselig være noen andre som sitter bak instrumentene «våre».

På onsdag satt vi kursen mot Mandal, og på veien besøkte vi Lindesnes fyr, der vi fikk en flott omvisning og høre tåkeluren; verdens kraftigste trompet!

Mandal tok oss godt imot, og vi holdt en en fengende konsert, før vi avsluttet med oppmarsj gjennom sentrum, og en drilloppvisning ved Buen kulturhus. Etterpå fikk vi en utrolig deilig uteservering i solnedgangen på brygga, og alle var enige om at turnèlivet, tross at det er slitsomt, egentlig er veldig ålreit. Vi vendte nesa mot Kjevik leir, og skal bo her resten av oppholdet.

Torsdag gikk med til konsert og drill i Kristiansand, der vinden tok ansvaret for å spre notene og stativene over alt og skape dagens kaos. Det ble en fin konsert uansett, og publikum var meget fornøyd. For første gang på en stund fikk troppen litt fritid på kvelden, og selvom det er gøy å vise seg frem, er det særdeles behagelig å kunne slappe av etter endt oppdrag!

Fredag kommer vi til Birkeland med oppmarsj og drilloppvisning, lørdag venter Lillesand og så avslutter vi lørdag ettermiddag/kveld på Vegårshei. Deretter setter vi kursen hjem til kjære Huseby, for blant annet innspilling av årets CD!

Visekorporal Hauan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s