Basel International Tattoo 2013

Den 14. juli dro 3. gardekompani til Basel for å opptre på Basel Tattoo 2013. Kompaniet reiste med buss og tok ferja fra hjortneskaia og satt kursen mot Kiel.

IMG_6142

Her står soldatene klare til avreise

På båten fikk vi servert grand buffét med valgfri drikke. Det var underholdning samt tax free muligheter, så for de aller fleste så gikk de 18 timene nokså fort. Da vi nærmet oss Kiel, forberedte alle seg på den 15 timers lange bussturen vi hadde i vente.

IMG_6164

Det var veldig bra utvalg av mat på bufféten, og alle fant noe som falt i smak.

IMG_6194

Her er gardist Blegeberg, Vikingsen, Ueland og Andersen på dekk!

Med godt humør og headset på, gikk turen ihvertfall fremover. Vi ankom Hotel Stücki langt etter leggetid, og da vi fikk utlevert romnøklene var alle så slitne at de helst bare ville sove. Heldigvis var det fri revelje de kommende timer.

IMG_6206

Middag på Mcdonalds!

Vi fikk servert god frokost, og startet fortløpende med utpakking av materiell. Da dressposene og strykejerna hadde funnet sine eiere, var det snart tid for første trening. Kompaniet ble deretter delt til to forskjellige hvileområder; musikk og drill. Så startet treningen med høyere temperatur enn det vi er vant med i Norge(28°C+).

IMG_6240

Et lite overblikk over Basel

Treningen fant sted i en stor hall, litt utenfor arenaen hvor vi tilbrakte så og si hele dagen for å utnytte treningstiden så godt som mulig. Da dagen var over var spittskoene omtrent som et par feltsko etter mengden med støv og stein. Det ble anlagt mye tid til puss og press etter endt tjeneste.

IMG_6294

Gardist Moldesæter klar for trening!

IMG_6314

Gardist Lindsetmo, Vik, Utby og Holien fra signal

IMG_6309

Enkelte ganger går det hardt utover materiell!

Neste dag var det finale trening som sto på programmet. Soldatene fikk da satt føttene sine på arenaen for første gang, hvor asfalten minnet mye om det vi er vant til i gardehallen. Det var også mulighet for å se på de andre aktørene, hvor det var alt fra ryddebiler til hester som opptrådte.

IMG_6386IMG_6364IMG_6356IMG_6388
Noen av deltakerne i Basel Tattoo 2013, samt et bilde fra finaletreningen.

Fredag den 19. juli starter tattooen for fullt, og vi er spent på hvordan det blir og opptre foran en fullsatt sal, det er dette vi har trent til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s