Washington D.C. – sjuende innlegg fra USA

Drilltroppen under Virginia International Tattoo.
Drilltroppen under Virginia International Tattoo.

Kalenderen viser 30.april og vi er kommet oss vel på plass i Fort Myer, U.S. Armys base i den store hovedstaden, Washington D.C. Igår morges forlot vi Norfolk og Virginia International Tattoo, etter å gjennomført sju tattooforestillinger, en NATO-parade i Norfolks gater, en vaktparade på Virginia Beach og en drilloppvisning på Scope Plaza. Med stort antall fornøyde publikummere og mange opplevelser rikere for oss gardister ser vi tilbake på uken i Norfolk med et smil om munnen og er klare for nye oppdrag i hovedstaden.

NATO-parade i Norfolks gater.
NATO-parade i Norfolks gater.
Gardemusikkens klarinettister fester blikk under NATO-paraden.
Gardemusikkens klarinettister fester blikk under NATO-paraden.

Etter å ha fått uniformene, instrumentene og Garandene på plass i Fort Myer, fikk vi servert ferske burgere og wraps til lunsj i leiren. Mette og fornøyde satte vi marsj mot Arlington Cementary, som ligger et steinkast unna leiren. På Arlington Cementary ligger titusener av amerikanere med militær bakgrunn begravd, enten ved å ha dødd i strid eller av naturlige årsaker. I mange tilfeller, ligger også familiemedlemmer av soldater og offiserer begravd her.

Det var uvant kost for oss gardister å se gravstener så langt øyet kunne se, og bildet av en hvit grav uten navn på, var et bilde som vi vil ta med oss i posen vi stadig fyller med erfaringer og opplevelser.

Arlington Cementary i Washington D.C.
Arlington Cementary i Washington D.C.
På Arlington Cementary ligger det flere tusen amerikanske soldater og offiserer begravet.
På Arlington Cementary ligger det flere tusen amerikanske soldater og offiserer begravet.

 

I ettermiddag, amerikansk tid, skal vi gå drilloppvisning på Stoddert High School, noe vi gleder oss stort til. Det er lite som slår å vise seg fram for entusiastiske og en smule gale amerikanske ungdommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s