Tattooen er i gang – femte innlegg fra USA

Gardist Holien er særdeles fornøyd med dagens drilltrening
Gardist Holien er særdeles fornøyd med dagens drilltrening.

Det har blitt fredag, og vi har nettopp gjennomført dagens første drill. Akkurat som i går, var salen full av hylende og skrikende ungdommer, og vi fikk nok en gang ta og føle litt på «Bieber-feberen». Før showet startet var det «meet and greet» utenfor Scope Arena, hvor vi minglet og ble litt bedre kjent med de andre aktørene og publikumere. I dag var vi en gjeng på 10 stykker fra Garden, og vi var nesten som kjendiser der vi stod. Bilder ble tatt, hatter ble prøvd og uniforer ble kjent på.

Vi gardister ble stående å prate med to stykker fra CwFife and Drums, og hverdagen deres er helt annerledes enn vår; de hadde nemlig akkurat kommet fra Afganistan før de reiste hit til tattooen i Virginia. Med andre ord kombinerer de soldattilværelsen og musikken på en helt annen måte enn oss. Adam og Jimmy var fra England og Skottland, og var bare 20 år. Siden de spilte trommer og sekkepiper, kunne de derfor også tjenestegjøre som del i en noe tilsvarende musikktropp i deres Army.

French Paratroopers Band er også en av aktørene i årets tattoo her i USA. Det er et orkester fra Frankrike, og selv om de ikke er så gode i engelsk, og snakker veldig fort fransk, har vi lært at de er profesjonelle musikere som har en liknende tjeneste som oss; de reiser rundt og opptrer, og er musikere/soldater til vanlig. Om de faktisk hopper i fallskjerm, er vanskelig å si, men konklusjonen er at det gjør de nok ikke.

Nå etter lunsj skal vi ha en SLO-økt, før vi skal gjennomføre en teaser til hovedtattooen som kalles Hullaballo-tattoo. Vi skal gå en nesten full Ola-drill i strålende sol, så det kan jo ikke bli annet enn bra. I kveld kjører vi på igjen med et nytt show.

Vi koser oss!

Gardist Bakkeli fokuserer på treningen. Det er detaljene det ligger i!
Gardist Bakkeli fokuserer på treningen. Det er detaljene det ligger i!
Arrangøren dekker maten. Her er en gjeng ute og koser seg med biff og burger.
Arrangøren dekker maten. Her er en gjeng ute og koser seg med biff og burger.
Befal og mannskaper bruker ledig tid til egentrening. Her, tamburmajor Fenrik Bakken.
Befal og mannskaper bruker ledig tid til egentrening. Her, tamburmajor Fenrik Bakken.
Puss og rens er viktige rutiner før hver drill. Gardist Holien forbereder seg før kveldens tattoo.
Puss og rens er viktige rutiner før hver drill. Gardist Holien forbereder seg før kveldens tattoo.

Hilsen Visekorporal Haugli og Hauan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s