Drillehammer

Den store finalen under Lillehammerreveljen 2013.
Den store finalen under Lillehammerreveljen 2013.

 

Det er fredag 5.april og vi er på vei til militærleiren Jørstadmoen rett ved Lilllehammer. Under bussen ligger dressposene våre ferdigpakkede med paradeuniformen, og selvsagt var sivbagen med litt ymse, bla strykejern, også på buss. Etter å ha inntatt en kjapp middag i messa, var det innsjekking på kaserne Catterick. Etter å ha doblet antallet soldater i leiren og tømt samtlige dispensere for sjokolademelk, noe som er en luksus vi ikke er vant med fra Huseby, startet vi morgendagens forberedelser. Strykejernene og børstene freste langt utover kvelden.  Vi bodde fire og fire på rommene og først trodde vi det kun var én vask på nærmere 80 stk, men heldigvis var det fler. Etter en varm og deilig dusj, var det etter stryking og spitting, fritid før sengetid kl 23.30. 
Neste dag hadde vi en lang dag med terping, trening og tilpassing av den nye drillplassen. Det er mye som er forskjellig når det gjelder å drille på nye steder. Blant faktorene vi må bli vant til er:  – underlaget, fotfestet i vendinger og marsjering,- akustikken, opplevelsen av rytmen og takten i musikken,- det visuelle, følelsen av plassering i drillfeltet. Følelsen av å komme inn i hallen var ganske ubeskrivelig. Tenk at nå, etter så mye tid vi har lagt ned i Gardehallen, skulle vi endelig få vise oss frem for første gang offentlig!

Innmarsj.
Innmarsj.

Endelig nærmet klokken seg seks, paradesveisen var på plass og sommerfugler også. Tattooen ble åpnet med Utposter av Arne Norheim fremført av noen av musikk- og drillgardistene, før diverse lokale innslag. Så var det plutselig vår tur og vi var alle klare for å debutere med årets drill. Vi var det siste innslaget i Lillehammerreveljen og gikk hele Ola-drillen vår som varer ca en halvtime.

Drilltroppen går til sangen "Under blågul fana".
Drilltroppen går til sangen «Under blågul fana».

Med kun to vådeskudd overlevde vi reveljen og er glade for at drillsesongen er i gang. Om bare mindre enn to uker reiser vi til USA og der får vi virkelig kjent mer på oppdragsfølelsen. Men før den tid har vi en forkortet Tattoo-drill å lære inn! 
(her er link til videoen: http://www.youtube.com/watch?v=27l3X513aZE&feature=share&list=UUrPfTOLfbY2Gq8ZoIq29DpQ

Her er den innebygde koden fra youtube :    )
 
Det ble tatt mye bilder og video av drillen, og for deg som er interessert, men ikke har tid til å bruke 30 minutter på å se en hel drill, fant vi denne videoen bare minutter etter at vi hadde satt oss på bussen til Oslo. Den viser hele drillen i fortfilm slik at den er veldig forkortet til 1 minutt og 33 sekunder. Moro å se!

 
Debuterende hilsen fra

Gardister Haugli, Ingebretsen, Strømberg og Tonheim.

En kommentar om “Drillehammer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s