En liten fløyte her og en liten fløyte der!

Uten navn1

I år består fløytegruppa i 3.Gardekompanis hovedkorps av hele sju fløytister; Mari Eggan fra Trondheim, Linn Ansteensen Haugli fra Asker, Mari Nesvold fra Trondheim, Marte-Marie Kristoffersen fra Sandefjord, Emelin Louisa Refsnes fra Bergen, Silje Adelheid Sagen fra Odalen og Kjersti Spigset fra Trondheim. Vi spiller alle tverrfløyte, i tillegg til piccolofløyte i hovedkorpset. Aldri før har det vært så mange fløyte i samme kontingent, men hva gjør vel det? Nok en utfordring for befal, og ikke minst oss selv. Likevel, har vi er blitt en god og sammensveiset jentegjeng som koser oss på gruppeøvelser og ellers. Skravla går lett, og etterhvert når drillen sitter 100%, skal vi spille litt diverse kvartetter etc, så vi har noe å leke oss med.

Når vi løser oppdrag i form av å spille konserter, spiller vi i utgangspunktet tverrfløyte, i tillegg til Kristoffersen som også spiller fast piccolo. Men når vi går drill, da skal vi alle sammen spille piccolo. Å få sju piccoloer til å stemme og låte godt sammen, er en utfordring i seg selv, og det er ikke alltid like artig for de rundt oss.. Vitser som: «hva skal til for å få to piccoloer til å låte samstemt?» blir det en del av, men det tar vi med godt humør. Som Gardens musikktropp seg hør bør, har vi et variert og avansert program, men likeså morsomme og mindre seriøse. Både på piccolo og vanlig fløyte er det morsomme og varierende rytmer, og vi koser på øvelsene med majoren.

I utgangspunktet har vi en fast stemmefordeling blant oss som vi har under konsertoppsettet, men likevel rullerer vi litt på stemmene, så vi får litt variasjon mellom oss. I drillen er det kun fire stykker som skal gå om gangen, og her har vi hver vår stemme vi øver på, i tillegg til at vi rullerer på plassene så vi lærer oss alt vi skal alle sammen. Det er en fin løsning og fungerer veldig godt!

Fløytistene samlet til gruppeøvelse på kuben.
Fløytistene samlet til gruppeøvelse på kuben.

Fra venstre: Gardist Sagen, Gardist Kristoffersen, Gardist Eggan, Gardist Nesvold, Gardist Refsnes og Gardist Spigset.

Som du kanskje skjønner, er det gøy å spille fløyte i Garden! Sleng deg med du og!

 

IMG_6000

Hilsen visekorporal Haugli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s