Spitt happens!

Med unntak av frisyren er gode spittsko noe av det som kjennetegner en gardist i 3. Gardekompani. Allerede i november 2012 fikk vi i den daværende aspiranttroppen beskjed om å ha skoene klare, og tidlig i desember hadde musikkgardistene også fått skoene på plass. Selv om vi er midt i februar bruker vi ennå mye tid på skoene våre etter endt tjeneste klokken 20.00. De aller fleste har fått en god ”spitt” (se bilde), og de krever mye vedlikehold for å holde standarden oppe.

Det gjelder å ha en mest mulig skinnende og reflekterende spitt. Helst skal den ligne et speil. Det har etter hvert blitt en god og sunn konkurranse innad i Drilltroppen om å ha de fineste skoene. Hvor mye tid hver person legger i skoene gjenspeiles, bokstavelig talt, i spitten.

Et eksempel på gode holdninger.
Et eksempel på gode holdninger.

Å knuse eller ødelegge spitten med geværkolben er kanskje det verste vi opplever i en ellers tøff tjeneste. Da har vi garantert mange timer foran oss med reparasjon. Men, når det skjer; «spitt happens».

Aspirant: ”Er det mulig å kjøpe seg spittsko?”

Troppsbefal: ”En kan ikke kjøpe seg gode holdninger”.

Før en begynner å spitte skoene er det viktig å ha følgende:
– Varmepistol eller annen varmekilde
– Ren bomull
– Kaldt vann
– Sandpapir, fra grovt til fint
– Skokrem, type ”Kiwi Black” eller ”Kiwi Parade Gloss”
– Gode holdninger.

Videre fremgangsmåte er som følger:
1. Puss vekk mønster
2. Smelt inn skokrem
3. Polér med vann
4. Ikke slutt…

Å spitte sko er en forholdsvis enkel prosess, men det tar mye tid å oppnå et godt resultat. Det skjuler seg selvsagt en god del tips og triks i denne enkle prosessen, men resten er opp til DEG å finne ut når du selv tar fatt på denne krevende oppgaven.

 

Slik kan forskjellen se ut på skopuss og hardt arbeid.
Slik kan forskjellen se ut på skopuss og hardt arbeid.

 

Lykke til!

Hilsen Gardister

Mullis, Strømberg og Tonheim.

2 kommentarer om “Spitt happens!

  1. Menig Evensen i driltroppen 1981 startet galskapen. Ved insp av rom mandag morgen var perm- paraden og marsjsstøvler pusset meget blanke og spittshine ble da etablert og ble da raskt drill standar. Hilsen K.Nore drill befal 1978-1984

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s