Tiden går fort i 3.Gardekompani

Vi har nå vært på Huseby Leir i drøye fire måneder, og begynner å innse at tiden går alt for fort og at første drilloppvisning nærmer seg med stormskritt. Til nå har vi lært alle delene av den 23 minutter lange Ola-drillen. Det er mye arbeid, lange dager og slitsomt for beina. Vi har lært at det å gå eksersjermarsj er veldig utfordrende, og krever mye trening og pågangsmot. Men nå som vi har kommet såpass langt i drillinnlæringen, merker vi først og fremst hvor utrolig gøy vi har det, og kommer til å få det. Nå på fredag gikk vi gjennom deler av drillen sammen med Drilltroppen, og jeg merket selv at jeg ble litt skjelven av tanken på at vi om ikke mange måneder skal vise det frem foran tusenvis av publikummere i blant annet USA og Sveits. Noen dager har vi opp mot 7 timer med SLO, eller drilltrening, så nivået stiger raskt. Det fins ingen bedre følelse enn å gå fra Gardehallen og vite at du har gitt alt hele leksjonen, og at troppen blitt vesentlig bedre, enten det er på en drill eller at samtidigheten på halvtempo holdt har økt betraktelig. 

Image

Etter jul har vi også begynt med mye fysisk trening, eller KBE som vi kaller det. Etter en knallstart på året med nye fysiske tester, har vi i det siste hatt KBE nesten hver eneste dag. For det å gå eks-marsj er ikke bare vanskelig, men også veldig slitsomt, kanskje spesielt fordi korpsmiljøet i Norge ikke har de ungdommene som er mest opptatt av trening og kosthold. Men de aller fleste i troppen har kommet på et langt høyere fysisk nivå nå, enn ved innrykk i oktober 2012, og noen har også gått ned rundt 15 kg i vekt. KBE-øktene starter gjerne tidlig på morgenen, og består av lange løpeturer, intervalltrening, styrkesirkler, ketllebells, hinderløype og til tider Combat Conditioning; som i det store og det hele innebærer løping med full utrustning, hjelm og våpen. Det fins ingen bedre start på dagen enn en hard KBE-økt, og dirigent Major Eldar Nilsen blir alltid like fornøyd når han kommer på jobb til en tropp med nydusjede, velduftende gardister. 

Image
Basketballstunt med 4 spenstige slagverkere!
Image
Synge gjør vi også – Ave Verum Corpus av Mozart.

Innimellom all treningen og drillingen holder vi også store konserter. Etter konserten i Oslo Konserthus har vi vært i Sandefjord på Hjertnes kulturhus og holdt en konsert for tidenes villeste publikum. Det var en voldsom suksess, med stor stemning i salen. En uke senere var vi på Ullensaker Kulturhus på Jessheim, og spilte konsert for fullsatt sal, der vi urframførte James Bond-medley, og et fengende Basketballstunt, der 4 slagverkere fremførte et rytmisk innslag med hver sin ball. Det ble møtt med jublende applaus. Og følelsen av å ta frem matpakken på bussen etter et godt uført oppdrag, den er herlig. Vi gleder oss til konserter utover våren, og spesielt til første fremvisning av årets drillprogram, som forøvrig blir helt utrolig stilig! 

Image

Gardist Hauan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s