Endelig festkonsert!

Foto: Thomas Iversen/Forsvaret
Foto: Thomas Iversen/Forsvaret

Endelig var dagen kommet!

27.januar, og vi var klare til å spille festkonsert i Oslo Konserthus! Helt fra den første øvelsen en tidlig fredagsmorgen i oktober, har vi jobbet på spreng i flere timer hver dag, for å levere et avansert og variertprogram på årets største konsert. Etter mange titalls timer med jobbing, banning, frustrasjon og glede, var vi klare. Vi ankom konserthuset tidlig søndag morgen, og jeg kan skrive under på at det var en gjeng spente gardister som stod utenfor og trippet etter å få komme inn og endre scenen. Tenk å få mulighet til å spille i et så flott lokale! Prøvene tok til, og vi finpusset inn-og utmarsj og diverse praktiske utfordringer som dukket opp underveis, før drilltroppen var på plass og vi kunne koordinere koreografi og musikk. De skulle opptre for førte gang foran publikum, så vi var ikke de eneste som var spent. Etter en velfortjent pause og middag på Peppes pizza, var det kun de vanlige konsertrutinene som gjensto (skifte til parade, varme opp og glede seg), før det braket løs klokken seks. Vi hadde hørt at billettene var utsolgt, så skal si det var stas å entre et fullt konsertlokale.

Foto: Thomas Iversen/Forsvaret
Foto: Thomas Iversen/Forsvaret

Selvfølgelig åpnet vi konserten med Gardemarsj, før vi fortsatte videre i programmet med Capriccio Espagnol, som var ett av de store stykkene vi fremførte. Deretter fulgte blant annet diverse signalmarsjer, trommestunt og sang, før første avdeling var over. Andre avdeling var litt friere i formen, og vi åpnet med en skikkelig nyttårsrakett; Overtyre til Flaggermusen med dans av vals og naturligvis champagne til majoren og danserne (riktignok alkoholfri for de som måtte lure..!). Til publikums store overraskelse og glede, dukket plutselig Øystein Sunde opp i andre akt. Det ble en meget vellykket kombinasjon av hans klassiske «Måkke komme her og komme her» med storband satt sammen fra korpset, ogConol Boogey, før vi avsluttet konserten sammen med Sunde, da med Valdresmarsj. Salen hylte av begeistring og vi var ganske fornøyde selv, både oss gardister og befal. Selvsagt hadde vi noe ekstra på lur, og vi rundet av vår fantastiske helaften med korsang;  Ave Verum Corous komponert av Mozart, fremført stående i salen blant publikummerne, før vi marsjerte tilbake opp på scenen mens vi spilte Gammel Jegermarsj til stående applaus. Det var en fantastisk opplevelse vi alle kan leve lenge på og stemningen i salen var helt ubeskrivelig flott!

Foto: Thomas Iversen/Forsvaret
Foto: Thomas Iversen/Forsvaret

For noen av oss, rakk vi en kjapp hilsen på foreldre, venner og kjærester, før nedrigg og avreise tilbake til Huseby stod for tur. Vel fremme ventet puss og press før sengetid, og etter en lang og flott dag, gjorde det ingenting å legge seg, vel vitende om at dagens oppdrag var vel utført! 

Takk til Øystein Sunde som gjorde konserten komplett og et fantastisk flott og engasjert publikum!

Gardist Haugli

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s