Kirkeparade i Oslo Domkirke

Image

Grytidlig en iskald mandag morgen den 11. desember, stod Musikktroppen oppstilt foran Oslo Domkirke, klare for å forberede og gjennomføre en kirkeparade for Hans Majestets Kongens Garde, som både Kongen og Kronprinsen skulle overvære. Musikktroppens lastegjeng hadde strevd med å få fraktet rørklokkene, stoler og særdeles tunge notestativer opp de trange trappene til amfiet, der hele troppen skulle spille under paraden, og etter litt om og men kom alt på plass. Etter noen prøver og litt øving, var vi klare for å både synge og spille. Paraden åpnet med at Kongen og Kronprinsen kom inn, etterfulgt av fanens inngang til hornblås fra signaltroppen, og fortsatte med at hele troppen sang ”Adeste Fidelis”, mer kjent som ”Å, kom nå med lovsang”. Akustikken i kirken var fortryllende og klangen av koret var bedre enn noensinne. Deretter fulgte Gudstjenesten, og mot slutten av kirkeparaden spilte Gardist Aurora Flataker vakkert solokornett på ”O helga natt”, akkompagnert av korpset og rørklokker. Deretter bar det av sted tilbake til leir, for å fortsette vår daglige tjeneste, etter nok et vellykket oppdrag.

Image 

Gardist Hauan, Musikktroppen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s